Αχ αυτό το δοκιμαστήριο, τι μαρτύριο που είναι! Και τι δε θα έδινα να μη χρειαζόταν να μπαίνω εκεί μέσα, απλά να μου κάνουν όλα μ' ένα μαγικό τρόπο. Φυσικά αν δε χρειαζόταν να περνάω και από το ταμείο θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά ας μην τα θέλουμε και όλα δικά μας πια. Έχω αρχίσει να πιστεύω πως το δοκιμαστήριο δημιουργήθηκε για να τεστάρει τα νεύρα σου και το κατά πόσο αγαπάς το σώμα σου - μα είναι φωτισμός αυτός; Να φαίνονται όλα; Μα όλα; 

Τι άλλο συμβαίνει εκεί μέσα;

1. Φυσάς και ξεφυσάς για να σιγουρευτείς ότι όντως σου κάνει το φόρεμα σ' αυτό το νούμερο - ξέρω γιατί μπερδεύεσαι, επειδή ο κακός καθρέφτης του δοκιμαστηρίου σε συνεργασία με το φως σε δείχνουν τεράστια. Μη μασάς!

trial room 1

2. Περνάς αρκετή ώρα να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να εντοπίζεις ατέλειες που ο καθρέφτης και ο φωτισμός του σπιτιού σου δε σου μαρτυράνε. Παθαίνεις μίνι κατάθλιψη, υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα κάνεις δίαιτα/γυμναστική, ότι δε θα αρνηθείς άλλη φορά πρόταση για τρέξιμο, θυμώνεις λίγο, απελπίζεσαι αρκετά, αλλάζεις πόζα μήπως δε βλέπεις καλά από αυτή την οπτική γωνία και τελικά τα παρατάς για να πας για πίτσα με τις φίλες σου.

3. Μπανίζεις άλλο φόρεμα πολύ καλύτερο από το δικό σου, μισοκοιτάς την κοπέλα που το φοράει (και καμαρώνει με χάρη) και ρίχνεις δολοφονικό βλέμμα στην πωλήτρια για να σου βρει ένα στο νούμερο σου ενώ παράλληλα προσπαθείς να μη σε πάρει χαμπάρι η κοπέλα.

trial room 3

4. Δεν ξέρω εσύ πως προσπαθείς να χωρέσεις μέσα σ' ένα παντελόνι που δε σου κάνει, εγώ πάντως χοροπηδάω και κάποιες φορές όντως μου μπαίνει το παντελόνι, αλλά σίγουρα βγαίνει με δυσκολία. Ναι όλες έχουμε προσπαθήσει να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι χωράμε σε 4560 νούμερα παρακάτω, αμ δε όμως!

5. Ε κάτσε, τόσο κόπο κάνεις εκεί μέσα, μια σέλφι να μη βγάλεις; Και κάπως έτσι περνάς λίγη ώρα παραπάνω προκειμένου να επιλέξεις την αγαπημένη σου λήψη, να τη στείλεις στις φίλες σου, να την εγκρίνουν, να την ανεβάσεις instagram επιλέγοντας φυσικά τα κατάλληλα φίλτρα, σου τρώει κανένα 5λεπτο μέχρι να βρεις πιασάρικη ατάκα και μέχρι να δεις τα likes να πέφτουν βροχή από το δοκιμαστήριο δε βγαίνεις - είναι γρουσουζιά!

trial room 5

6. Τα ρούχα μαζεύονται σαν βουνό πάνω στην καρέκλα, μπερδεύονται με τα δικά σου, πέφτουν, τα πατάς, τα κάνεις κουβάρι, κάθεσαι και πάνω τους για να βάλεις παπούτσια - άσε που παίρνεις πάνω από τα επιτρεπτά τεμάχια.

7. Κάνεις καμιά γκριμάτσα, φτιάχνεις λίγο τα μαλλιά σου, βγάζεις και την πούδρα από την τσάντα για να φρεσκαριστείς - μα τόσος καθρέφτης να πάει άδικα;

trial room 7

8. Μπορεί να τύχει κιόλας και να κρυφακούσεις κουβέντες από διπλανά δοκιμαστήρια, η μία φίλη είναι μέσα και δοκιμάζει και η παρέα της είναι απ' έξω και αναλύει για το μήνυμα του Κωστάκη λες και δεν υπάρχει ψυχή στο υπόλοιπο κατάστημα. Εσύ φταις μετά;

9. Και όταν δοκιμάζεις κάτι λευκό, κάθε μα κάθε φορά ξεχνάς να είσαι προσεκτική και το λερώνεις με το κραγιόν ή το makeup σου. Κάτι μου λέει ότι δεν είσαι πρόθυμη να το παραδεχτείς στην πωλήτρια που θα σε αναγκάσει να το αγοράσεις!

Και φυσικά, να προσθέσω ότι καλύτερο πράγμα από το να ψωνίζεις μόνη σου, δεν υπάρχει!