Στις 20 Οκτωβρίου του 1968,  η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζάκι Κένεντι παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή στον Σκορπιό. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62.  

 

Ήταν αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος γάμος της χρονιάς -για κάποιους ο μεγαλύτερος γάμος του αιώνα- αλλά παρέμεινε ένας γάμος "ανοικτός" μέχρι τον θάνατο του Έλληνα εφοπλιστή το 1975. Στα χρόνια της δεύτερης γαμήλιας ζωής της, οι εραστές της ήταν πολλοί και διάσημοι. Από τον Κρίστιαν Μπάρναρντ τον διάσημο καρδιοχειρουργό και τον Βρετανό κωμικό Πίτερ Κούκτον μέχρι δημοσιογράφο Πίτερ Χάμιλ.

 

Ούτε ο Ωνάσης, ούτε η Τζάκι ήταν ο ορισμός των μονογαμικών συζύγων. Ο γάμος τους έμοιαζε να είναι ένας γάμος συμφερόντων και  ήταν "ελεύθερος" και από τις δυο πλευρές καθώς τόσο η Τζάκι όσο και ο Ωνάσης είχαν παράλληλες παθιασμένες σχέσεις.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ποτέ δεν έπαψε να αγαπά και να επισκέπτεται την πιο αφιοσωμένη του ερωμένη και ίσως τον πραγματικό έρωτα της ζωής του, την Μαρία Κάλλας, ενώ η Τζάκι ποτέ δεν έμεινε πιστή στον γάμο της.

Πριν μερικούς μήνες η Daily Mail παρουσίασε την ενδιαφέρουσα βιογραφία της Τζάκι με τίτλο "Τζάκι Κένεντι Ωνάση: Μια ζωή πέρα και από τα πιο τρελά της όνειρα" το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του Ιουνίου και αποκαλύπτει σχεδόν όλους τους κρυφούς εραστές της Τζάκι μεταξύ των οποίων και οι κύριοι του Χόλιγουντ Warren Beatty, Paul Newman, Gregory Peck, Frank Sinatra, Marlo Brando, William Holden και Peter Lawford.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου Ντάργουιν Πόρτερ και Ντάνφορθ Πρινς η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ήταν μια γυναίκα μανιακή με το σεξ, που δεν επέτρεπε σε κανένα αρσενικό να μην περάσει από την αγκαλιά της.

Λίγα λόγια για την ζωή της Ζακλύν Μπουβιέ

Η Τζάκι (αργότερα Κένεντι- Ωνάση), κόρη του χρηματιστή Μπουβιέ, παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι τον Σεπτέμβριο του 1953 και ενώ πραγματοποίησε αρκετά επιτυχή θητεία ως πρώτη κυρία, ο γάμος της σίγουρα δεν ήταν ευτυχισμένος. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένες, ο έγγαμος βίος της Τζάκι με τον JFK ήταν άκρως απογοητευτικός, γεγονός που την οδήγησε στην κλινική της Μασαχουσέτης, εκεί όπου όπως λέγεται υπεβλήθη σε βάρβαρες θεραπείες ηλεκτροσόκ.

Σύμφωνα με την Daily Mail,  η Τζάκι ήταν κομψή, όμορφη, χαριτωμένη και απόμακρη. "Αλλά κάτω από αυτή την παγωμένη επιφάνεια κρυβόταν μια παθιασμένη γυναίκα που ήθελε να φάει τον έρωτα με το κουτάλι! Και μέσα σε όλα αυτά υπήρχαν και οι πολλές εξωσυζυγικές περιπέτειες του προέδρου, συζύγου της...". Σύμφωνα με τη βιογραφία, η Τζάκι μετά τη δολοφονία του συζύγου της, σύναψε σχέσεις και με τα δυο αδέρφια του, Μπόμπι και Τέντι Κένεντι.

Δεν γνωρίζουμε αν η θυελλώδης ερωτική ζωή της πιο διάσημης χήρας των ΗΠΑ ήταν σύμφωνη με τον χαρακτήρα της ή αν ήταν κρυφή εκδίκηση στο πρόσωπου του άπιστου JFK. Αλλά αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα ήταν ότι "ο γάμος του αιώνα" ήταν μια άκρως επιτυχημένη συναλλαγή. Η Κένεντι Ωνάση θα είχε ότι ποθούσε οικονομικά, ενώ ο Ωνάσης θα είχε κατακτήσει άλλο ένα "τρόπαιο" μετά την ερωμένη του Μαρία Κάλλας.

Τι μας άρεσε στην Τζάκι

Οκ, μπορεί η Τζάκι να μην είχε την πιο comme il faut συμπεριφορά στη σεξουαλική της ζωή αλλά είχε φινέτσα, τύπο και κυρίως είχε το χάρισμα να χειρίζεται με αξιοπρέπεια όλες τις καταστάσεις. Ακόμα και τις απιστίες του συζύγου της. Η Τζάκι Ο -έμεινε στην Ιστορία ως η πιο διάσημη Χήρα του τελευταίου αιώνα- ήταν ο ορισμός του #ΥOLO. Να μερικές αποδείξεις:

  • Γιατί παρόλο που ήταν κάτι παραπάνω από οικονομικά ευκατάστατη, όχι μόνο ήταν επιμελής στις σπουδές της (πέρασε δύο χρόνια στο Vassar, συνέχισε τις σπουδές της για ένα χρόνο στην Γαλλία μέσω ενός προγράμματος που πρόσφερε το Smith College και τελείωσε το κολλέγιο στο George Washington University στην Ουάσινγκτον) αλλά εργάστηκε και ως φωτογράφος στην εφημερίδα Washington Times-Herald. 
  • Γιατί όταν το sex symbol της εποχής Μέριλιν  Μονρόε, κάλεσε την Τζάκι για να της αποκαλύψει ότι κοιμόταν με τον σύζυγο της εκείνη της απάντησε "Μέριλιν, θα τον παντρευτείς, αυτό είναι υπέροχο! Και θα μετακομίσεις στο Λευκό Οίκο, θα αναλάβεις τις ευθύνες της Πρώτης Κυρίας, εγώ θα φύγω από εδώ και εσύ θα έχεις όλα τα προβλήματα!"
  • Γιατί παρόλη την άστατη ερωτική της ζωή υπήρξε σωστή μητέρα και αφοσιωμένη στα δυο της παιδιά. Μάλιστα η ίδια είχε δηλώσει " Αν αποτύχεις στην ανατροφή των παιδιών σου, ό,τι άλλο κι αν κάνεις καλά, δεν έχει και τόση σημασία".
  • Γιατί διάβαζε στα παιδιά της παιδικά παραμύθια (και εμείς έχουμε αδυναμία στα παιδικά παραμύθια)
  • Για την κυνική αλλά ειλικρινή της ατάκα " Την πρώτη φορά παντρεύεσαι από έρωτα, τη δεύτερη για τα λεφτά, την τρίτη για τη συντροφιά".
  • Για την άποψη της ότι "τη ζωή σου πρέπει να την ζεις όχι να την καταγράφεις".
  • Γιατί παρόλο που είχε δηλώσει ότι δεν πίστευε στην υπάρξη ενός πιστού άντρα, ήξερε να αποπνέει ερωτισμό που τους γοήτευε όλους.
  • Γιατί μπορεί να ήταν η πρώτη κυρία των ΗΠΑ αλλά δεν της άρεσε καθόλου να την αποκαλούν έτσι γιατί ο τίτλος "First Lady" της θύμιζε άλογο.