Στα 50 της η διάσημη ηθοποιός αναδείχτηκε από το περιοδικό People η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο για το 2015! Ακόμα πιο όμορφος όμως ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Σάντρα Μπούλοκ αντιμετώπισε αυτή τη διάκριση. Απλά γέλασε και είπε «Αυτό είναι πραγματικά αστείο»! Συμπληρώνοντας: «το πιο όμορφο πράγμα σε μένα είναι ότι είμαι η μαμά του Λούις» -του 5χρονου αγοριού που υιοθέτησε το 2010 λίγο μετά το χωρισμό της με τον Τζέσε Τζέιμς. Να μερικές ακόμα δηλώσεις της με τις οποίες η Μπούλοκ απέδειξε ότι έχει και ταλέντο και χιούμορ και αυτοσαρκασμό και, κυρίως, μια πολύ προσγειωμένη αντίληψη για τη ζωή!

1. «Μια μέρα ο γιος μου με ρώτησε γιατί έχω ρυτίδες. Του απάντησα ότι ελπίζω κάποιες από αυτές να σχηματίστηκαν από το γέλιο. Τότε με κοίταξε και μου είπε 'δεν είσαι γριά... είσαι χαρούμενη'»!

2. «Πάντα να επιλέγεις να έχεις γύρω σου ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι από σένα, που είναι καλύτεροι από σένα. Να είσαι πάντα ο μαθητής. Εάν πιστέψεις για μια στιγμή ότι είσαι ο δάσκαλος, το έχασες το παιχνίδι».

3.«Το να είσαι διάσημος σημαίνει ότι εάν χαλάσει το μόντεμ στο σπίτι σου, το παιδί από την εταιρεία θα έρθει λίγο πιο γρήγορα για να στο φτιάξει».

4. «Πλέον, ο στόχος μου στη ζωή είναι να θυμάμαι τα μέρη που επισκέπτομαι, να κάνω μόνο πράγματα που αγαπώ και να μην λέω "ναι" όταν δεν το εννοώ».

5. «Τη χρονιά που ήμουν υποψήφια ταυτόχρονα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και Χρυσό Βατόμουρο (το 2010) αισθάνθηκα ότι η ζωή μου είναι απολύτως ισορροπημένη».

6. (Για τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Όσκαρ το 2014) «Ποτέ δεν θα πάψει να είναι ένα γεγονός που σε ξεσηκώνει, ευτυχώς όμως έχω κάτι που με προσγειώνει αμέσως: την υποχρέωση να φτιάξω πρωινό για ένα μικρό πλασματάκι και την αγωνία αν θα φάει όλα όσα θα του βάλω στο τσαντάκι με το κολατσιό και σήμερα»

7. «Μου αρέσει να σιδερώνω. Το σιδέρωμα είναι παρηγορητικό. Είναι άσκηση ελέγχου. Είμαι μια τρελή που θέλω πάντα να βεβαιώνομαι ότι το καθετί είναι στη θέση του. Είμαι μια τεράστια μπάλα από ενέργεια, δομή και οργάνωση. Άλλωστε, είμαι μισή Γερμανίδα»

8. «Οι γυναίκες είμαστε σαν τους φούρνους. Χρειαζόμαστε 5-15 λεπτά για να ζεσταθούμε»

9. «Είμαι απαράδεκτη σαν celebrity. Όταν δεν κάνω δημόσιες εμφανίσεις ντύνομαι σαν γουρούνι»

10. «Οτιδήποτε το πάρεις σε μεγάλη δόση θα σε σκοτώσει... Ακόμα και η ευτυχία».