Φως και γεύσεις από Κυκλάδες φέρνει στην καρδιά της Αθήνας το νέο Cycladic Café του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ένα μοναδικό σημείο συνάντησης  του πολιτισμού με τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, που συνδυάζει τις λιτές κυκλαδικές γραμμές με αυθεντικές κυκλαδικές γεύσεις. Για πρωινό, brunch, café ή μεσημεριανό.

Ο  σύγχρονος σχεδιασμός του νέου Cycladic Café έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects με πηγή έμπνευσης τη συλλογή της Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου.

Κατά την είσοδο στο Café, φως και βλάστηση ξαφνιάζουν απρόσμενα το βλέμμα προσφέροντας την αίσθηση ενός κήπου μέσα στην πόλη.  Το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, σήμα κατατεθέν του νέου Cycladic Café,  δημιουργεί διακριτικές φωτοσκιάσεις ενώ το φυσικό φως που διαχέεται στο χώρο συμπληρώνει φωτισμός με την υπογραφή της Ελευθερίας Ντεκώ. 

Κύρια χαρακτηριστικά του χώρου είναι η λιτότητα, η αφαίρεση, το μέτρο και η αρμονία.  Παράλληλοι μαρμάρινοι πάγκοι συνδυάζονται με  φυτά που φτάνουν μέχρι την οροφή του Αιθρίου -υπό τη μελέτη και επίβλεψη της doxiadis+ Αγγελική Μαθιουδάκη, Αρχιτέκτων, Αρχιτέκτων Τοπίου.

Το menu επιμελείται η Begnis Catering:  Γεύσεις και αρώματα κυκλαδικής γης με αγνές πρώτες ύλες και φρέσκα υλικά.

Σάντουιτς που συνδυάζουν φρεσκοψημένα ψωμιά (ζέα, πολύσπορο, ολικής, κ.ά.) με διαλεχτά τυριά κυκλαδικών νησιών και άλλα ολόφρεσκα υλικά,  αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα snack, σύμφωνα με τη σύγχρονη υγιεινή διατροφή.

Τα μοναδικά αυγά ποσέ, από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής  που σερβίρονται πάνω σε τραγανή τάρτα από ναξιώτικες πατάτες και τρυφερό αχνιστό σπανάκι, σε συνδυασμό με  λαχταριστές ομελέτες και  ποικιλία ροφημάτων καθιστούν το Μουσείο ιδανικό προορισμό για ολοκληρωμένο πρωινό ή brunch.

Οι επιλογές για ελαφριά γεύματα ξεκινούν με σούπα λαχανικών ημέρας. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουμε τις λεπτές φέτες από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, χυμό από πορτοκάλι και μυρωδικά, σερβιρισμένες με σαντορινιά κάπαρη και αρώματα από τζιντζερ,  που μας ανοίγουν την όρεξη... Η ελληνική σαλάτα με καλαθάκι Λήμνου, παξιμάδια μαριναρισμένα με αγουρέλαιο και κάπαρη κερδίζει τις εντυπώσεις ενώ  η πράσινη σαλάτα με μελωμένη ψητή κολοκύθα, ξερά σύκα, σταφίδες, ψητό χαλούμι στη σχάρα και σάλτσα με βαλσάμικο και πετιμέζι, μας δροσίζει ευχάριστα.

Στα ζεστά πιάτα οι εναλλακτικές μας συμπληρώνονται καθημερινά από πιάτα ημέρας. Το πιάτο-«υπογραφή» του Cycladic Café είναι το ψητό φιλέτο μπακαλιάρου στη σχάρα, με σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αρωματικά βότανα που σερβίρεται με πουρέ από τρυφερά λαχανικά και σαλάτα με πλιγούρι.

Δυνατή γευστική πρόταση είναι επίσης το σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος με τηγανιτές πατάτες Νάξου και δροσερό γιαούρτι με ψιλοκομμένο αγγούρι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε επίσης τα  χειροποίητα ζυμαρικά του χωριού με σπιτική σάλτσα από αυγουστιάτικες τομάτες, βασιλικό και παρθένο ελαιόλαδο  καθώς και φρεσκοτριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου.

Λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά  και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση.

  

 

Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με  ποικιλία λαχταριστών επιδορπίων που προτείνει καθημερινά ο ζαχαροπλάστης του Cycladic Café.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα

T: 210 7228321-3

www.cycladic.gr

www.begniscatering.gr

 

 

Το Cycladic Café λειτουργεί προς το παρόν τις ώρες και μέρες του Μουσείου:

 

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

 

Ο χώρος διαθέτει free WiFi

Ο χώρος διατίθεται και για εταιρικές/ιδιωτικές εκδηλώσεις

Μειωμένες τιμές για τους Φίλους του ΜΚΤ