Μπορεί να πέρασαν 25 χρόνια από τότε που γυρίστηκε κι άλλες 1025 φορές που την έχεις δει και ξαναδεί, αλλά βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις προσέξει κάτι απο τα παρακάτω:

1. Ο τίτλος αρχικά επρόκειτο να είναι $ 3.000 ( το ποσό που τσιμπούσε η Vivian κάθε βδομάδα), επειδή θα μπέρδευε το κοινό, κατέληξαν οι συντελεστές στο Pretty Woman και κάτι θα ήξεραν.

2. Η πρώτη επιλογή για το ρόλο της Vivian ήταν η Meg Ryan, η οποία δε δέχτηκε το ρόλο. Δεν ήταν η μόνη πάντως. Η λίστα περιλαμβάνει τις Kim Basinger, Melanie Griffith, Sharon Stone, Michelle Pfeiffer και άλλες.

3. Στην αρχή της ταινίας, εκεί που ο Richard Gere ζητάει οδηγίες από έναν περαστικό, η φωνή που ακούγεται είναι του σκηνοθέτη, καθώς ο ηθοποιός που έπρεπε να απαντήσει έλειπε εκτός χώρας σ' εκείνη τη σκηνή. 

4.Ήξερες ότι πρόκειται για ταινία του Disney;

5. Όλες οι σκηνές στο Rodeo Drive έπρεπε να γίνουν αυστηρά και μόνο Κυριακές, καθώς η πολή είχε τους δικούς της νόμους για το γύρισμα σκηνών εκεί.

6. Η Julia Roberts ήταν μόλις 22 όταν κυκλοφόρησε η ταινία. Μάαααλιστα.

7. Η σκηνή που έπρεπε να τραβηχτεί στην όπερα του San Francisco, άλλαξε τοποθεσία και μεταφέρθηκε στο μουσείο ιστορίας εξαιτίας ενός δυνατού σεισμού.

8. Δεν πρόσεξες ποτέ ότι μετά την πρώτη νύχτα που περνούν μαζί, η J. Roberts εμφανίζεται να τρώει ένα κρουασάν, ενώ όταν μετά από λιγάκι το πλάνο επιστρέφει σ' εκείνη, τότε τη δείχνει να τρώει τηγανίτες. Πότε πρόλαβε;

9. H σκηνή με το κολιέ δεν ήταν και τόσο προγραμματισμένη. Η J. Roberts δεν αισθανόταν καλά, οπότε για να την κάνει να γελάσει ο R. Gere έκλεισε τη θήκη με το κόσμημα και εφόσον η αντίδραση της ήταν τόσο αυθόρμητη και ωραία, μπήκε στην ταινία.

10. Ο R. Gere παίζει στ' αλήθεια πιάνο στην ταινία και για την ακρίβεια παίζει κομμάτι που έχει συνθέσει μόνος του.

11. Στην αισθησιακή σκηνή, η J. Roberts είχε τόσο άγχος που μια φλέβα πετάχτηκε στο μέτωπο της. Ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να ξαπλώσει μαζί τους, ώστε να την κάνει να ηρεμήσει με τις οδηγίες του.

12. Όταν η J. Roberts ανοίγει την καρδιά της και λέει ότι θα ήθελε να γίνει πριγκίπισσα που το έσκασε από τον πύργο της, το τέλος της ταινίας δεν είχε καν γραφτεί.

13. Ο R. Gere δέχτηκε photoshop ... στα μαλλιά του για το εξώφυλλο της ταινίας. Είχαν το θράσσος να του τα κάνουν πιο σκούρα, αλήθεια δεν ξέρω τι σκέφτονταν.

14. Το τέλειο κόκκινο πανωφόρι της J. Roberts είναι δανεισμένο από άλλη ταινία και η τιμή του ήταν κάτω από 30$.