Η επίσκεψη στο γυναικολόγο (όσο νοστιμούλης και να είναι) κρύβει άγχος. Πολύ άγχος. Αρκετό άγχος. Επίσης, κρύβει και μεγάλη ανακούφιση. Πότε; Όταν σου πει ότι μπορείς να ντυθείς, ότι όλα είναι καλά και ότι δε χρειάζεται να ξαναπάς σύντομα. Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις όμως σ' αυτή την επίσκεψη;

1. Να ξεφυλλίσω τα βιβλιαράκια για το AIDS να ενημερωθώ ή θα νομίζουν άλλα αυτές εδώ πέρα; Άσε, θα πάρω να διαβάσω τη VOGUE. Κάτσε, τι εννοείς είναι της περασμένης χρονιάς;

2. Μόλις φύγουν οι υπόλοιπες και πάει μέσα η γραμματέας, θα πάρω 2-3 περιοδικά. Χάρη του κάνω εξάλλου τόσο παλιά που είναι! Ευκαιρία να αγοράσει καινούρια.

3. Φαντάζεσαι να μου βρει τίποτα; Λες να είμαι έγκυος; Αχ δε θέλω να μπω στο ιατρείο. Θα βρω κάτι να πω και θα φύγω πριν φωνάξουν το όνομα μου. Αλλά αν τρέχει κάτι πως θα το μάθω; Καλά λέω να μείνω.

4. Γιατί φεύγει για να γδυθώ; Αφού θα με δει γυμνή σε ένα λεπτό το πολύ. Τουλάχιστον, είναι διακριτικός. Αυτό του το αναγνωρίζω.

5. Φοράω μια  ρόμπα με μανίκια, τι ντροπή. Τόσες έχουν υπάρξει έτσι ακριβώς σ' αυτό εδώ το ιατρείο, με εμένα θα βρει να γελάσει άραγε;

6. Ορίστε τι ξέχασα! Δεν ξύρισα τα πόδια μου. Καλύτερα βέβαια, θα νομίζει ότι είμαι τόσο κουλ που ξέχασα ότι έχω να έρθω εδώ. Η' ότι δε βγαίνω με κανέναν.

7. Καλά και τα νύχια μου απαίσια είναι τώρα που τα βλέπω. Έπρεπε να τα βάψω κόκκινα, δίκιο είχε η Λίτσα που επέμενε. Ημιμόνιμο την επόμενη φορά.

8. Τι απαίσιο φως! Τονίζει την κυτταρίτιδα μου! Ούτε σε δοκιμαστήριο τέτοιο ανακριτικό φως. Καλέ, εδώ φαίνονται όλα. Από αύριο γυμναστική και διατροφή.

9. Λες να με πονέσει; Βέβαια δεν άκουσα καμία να φωνάζει πριν, αλλά αν φωνάξω εγώ θα ρεζιλευτώ. Υπομονή. Κάνε υπομονή. Πόνος είναι αυτός; 

10. Τι κάνει εκεί μέσα τόση ώρα; Για πόσο ακόμη θα με πασπατεύει; Ορίστε, κάτι έχω. Κάτι βρήκε και δεν ξέρει πως να μου το πει. Αργεί για να κερδίσει χρόνο. Πεθαίνω, αυτό ήταν.

11. Γλυκούλης είναι πάντως, ε; Και δεν είναι και πολύ μεγάλος. Ωχ κοίτα πόσα πτυχία κρέμονται στον τοίχο! Κοίτα και σκόνη που έχει μαζευτεί.

12. Λες να βγαίνει με ασθενείς του; Καλά, σίγουρα θα το έχει κάνει. Ίσως να βγαίνει με τις πιο όμορφες ή μ' αυτές που θα του την πέσουν.

13. Α φοράει βέρα! Παντρεμένος είναι. Δε θα άντεχα να είναι ο άντρας μου γυναικολόγος. Αυτή δε ζηλεύει άραγε; Λες να είναι παντρεμένος με τη γραμματέα; Γι' αυτό με στραβοκοιτούσε. Μπορεί να έχουν και παιδιά.

14. Γιατί να μου στείλει τα αποτελέσματα με mail; Λες να έχω κάτι και να μην αντέχει να μου το πει; Τουλάχιστον ας με έκανε add στο Facebook να μου το έλεγε από εκεί και να μιλούσαμε κιόλας. 

15. Όλα καλά είπε τα βλέπει, καλά τα έλεγα εγώ στον Μπάμπη να προσέχουμε πάντα. Ουφ, άγχος το είχα. Του χρόνου πάλι.

16. Ποιος νοιάζεται τώρα για τα περιοδικά; Ας φύγω όσο πιο γρήγορα μπορώ από δω.