Στην τρέχουσα μάχη για να σώσουμε τον πλανήτη μας και τους περιορισμένους πόρους του, πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια για να τον διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων η ταχεία τεχνολογική ανάπτυξη των ανθρώπων υπήρξε επιζήμια για τη βιόσφαιρα, και γι’ αυτό είναι πιο επείγον από ποτέ να αλλάξεις τις συνήθειές σου και να εργαστείς πιο αποτελεσματικά ώστε να σταματήσεις τις συνήθειες που βλάπτουν το περιβάλλον.

Αν και συχνά μπορεί να νιώθεις ότι ως μεμονωμένο άτομο δεν μπορείς να φέρεις την αλλαγή, πρέπει να θυμάσαι ότι κάθε μικρή πράξη σου βοηθάει. Με το να αλλάξεις μερικές από τις καθημερινές σου συνήθειες, μπορείς να επηρεάσεις σημαντικά τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Χρήση χαρτιού

Αυτή η συνήθεια έχει υιοθετηθεί από τους περισσότερους ανθρώπους στο χώρο εργασίας και μεταφέρεται και σε άλλες πτυχές της ζωής. Η εργασία συνήθως απαιτεί τεράστιες ποσότητες εγγράφων και φακέλων που έχουν την τάση να συσσωρεύονται ως επί το πλείστον και να μη καταλήγουν πουθενά.

Η συνήθεια του να γράφεις πράγματα μεταφέρεται επίσης και στο σπίτι. Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν συνειδητοποιήσει τη σπατάλη χαρτιού και των πόρων κατά τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας και πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο χαρτί απ’ ό,τι πραγματικά χρειάζονται.

Τι μπορείς να κάνεις

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακινήσεις τον εργοδότη σου να υιοθετήσει την εργασία χωρίς την υπέρμετρη χρήση χαρτιού είναι να καταδείξεις τα οικονομικά πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ατομικά θα μπορούσες να αξιοποιήσεις τη δύναμη του Διαδικτύου για να γράψεις και να αποθηκεύσεις έγγραφα που χρειάζεσαι για τη δουλειά σου σε πλατφόρμες αποθήκευσης.

Στεγνό καθάρισμα

Ένας τόσο διαδεδομένος τρόπος καθαρίσματος, όπως είναι το στεγνό καθάρισμα, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βλάπτει το περιβάλλον. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο στεγνό καθάρισμα των ρούχων. Αυτές οι χημικές ουσίες όχι μόνο προκαλούν ρύπους στον αέρα μετά τη χρήση, αλλά είναι επιβλαβείς και για εσένα τον ίδιο που έρχεσαι σε επαφή με τα υπολείμματα τους στα ρούχα που έχεις καθαρίσει.

 

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...