Τι πρέπει να φορά η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας  Περιστέρα Μπαζιάνα» αναρωτιέται σε post της η Vogue και παραθέτει σειρά μια σειρά φωτογραφιών οι οποίες αποτελούν προτεινόμενα Look για την νέα Πρώτη Κυρία.

Ο Edward Barsamian, style editor της Vogue σημειώνει: «Φανταζόμαστε  την ιδανική γκαρνταρόμπα της γεμάτη επιλογές από λεπτεπίλεπτα ρούχα και, ενώ η ίδια εμφανίζεται να προτιμά «πλούσια» χρώματα και τολμηρά σχέδια, προτείνουμε συγκεκριμένα  ρούχα -κλειδιά από κολεξιόν για να ανανεώσει το στιλ της»  Πάρε μία γεύση εδώ. (Τα σχόλια είναι δικά μας δεν είναι της VOGUE) LOL

Οίκος Αλεξάντερ Μακ Κουήν

Για τα επίσημα δείπνα με τους ομολόγους του Αλέξη. 

 

Οίκος Μάρνι

Για να κάνει εντύπωση και να μην κρυώνει - σε περίπτωση που δεν ανάβουν κι αυτοί καλοριφέρ-  στην Συνέλευση Ιδιοκτητών- Ενοικιαστών της Πρωθυπουργικής (πολυ)-κατοικίας 

 

Οίκος Μπαλενσιάγκα 

Για να περάσει να τον πάρει από τη Βουλή να πάνε για lunch κάπου εκεί κοντά...

 

Και το τελευταίο το καλό: Ενα από τα σύνολα όμως που φαίνεται να προτείνεται ως ισχυρή τάση είναι της Ελληνίδας designer που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, βέβαια, της MARY KATRATZOY.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΥ (και γιατί το παρατσούκλι της είναι Το κορίτσι με τα Μαύρα;)

 

Μάθε, λοιπόν, μερικά πράγματα για μία από τις πιο hot Ελληνίδες fashion desιgner για να αναγνωρίσεις το label σε περίπτωση που δεις την κα Πρωθυπουργού  να σκάει μύτη με συνολάκι υψηλής ραπτικής... Η 32χρονη Μαίρη Κατράντζου: 

 1.Γεννήθηκε  το 1983 στην Αθήνα, σπούδασε αρχιτεκτονική στο «Rhode Island School of Design» συνέχισε τις σπουδές της στη Μόδα  στο «Central Saint Martins» του Λονδίνου, απ’ όπου κι αποφοίτησε.

2. Τα πρωτότυπα prints της  την καθιέρωσαν αρχικά στα  λονδρέζικα catwalks και στη συνέχεια στις διεθνείς πασαρέλες

3. Για ένα διάστημα δούλεψε  κοντά στην Ελληνίδα, επίσης σχεδιάστρια του Λονδίνου, Σοφία Κοκοσαλάκη, αλλά και στον Αμερικανό δημιουργό Bill Blass.

4. Είναι  εγγονή του ιδρυτή της επιχείρησης Νίκου Κατράντζου  των περίφημων πολυκαταστασημάτων αθλητικών ειδών των 80'ς.

5.Το 2011 ήταν η νικήτρια του Swiss Textiles Award, επάθλου που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ, ενώ τις τελευταίες σαιζόν συνεργάζεται με πληθώρα οίκων μόδας και εταιρειών, όπως η βρετανική αλυσίδα ένδυσης Topshop,  ο γαλλικός οίκος αξεσουάρ Longchamp. η Adidas κλπ...

6.Η νεαρή σχεδιάστρια, η οποία συνηθίζει στο φινάλε των επιδείξεών της να βγαίνει στην πασαρέλα με ιδιαίτερο τρόπο (στέκεται στην άκρη της κουρτίνας και μισοκρύβει τη φιγούρα της, όπως ακριβώς κάνει και η Ιταλίδα Miuccia Prada), φοράει σχεδόν πάντα μαύρα ρούχα.

7."Όταν εργάζεσαι με πολύ χρώμα, υποσυνείδητα θέλεις να αποσπάσεις τον εαυτό σου από αυτό," λέει η 32χρονη σχεδιάστρια. «Θα έχετε παρατηρησει ότι οι ιδιοκτήτες γκαλερί φορούν συνήθως μαύρα επειδή δεν θέλουν να ανταγωνιστούν τα έργα τέχνης τους» είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της

8. Κάθε κολεξιόν της συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει λάβει εξαιρετικές  κριτικές ακόμα και από τη Βίβλο της μόδας, τη Γαλλική Vogue αφού η Ελληνίδα Μαίρη Κατράντζου μας ταξιδεύει  στον κόσμο της μόδας, με τον μοναδικό τρόπο που η ίδια γνωρίζει να τον  αποτυπώνει στις εμπνευσμένες συλλογές της.