Αδύνατη, ψηλή με στήθος και τουρλωτό  ποπό, αψεγάδιαστο δέρμα, πλούσια μακριά μαλλιά,  πλατύ χαμόγελο, όμορφα μάτια. Κάπως έτσι είναι περίπου μια αντικειμενικά όμορφη κοπέλα. Όταν μιλάμε δε για μοντέλο, απλά είναι ακόμα πιο αδύνατη.

Κι όμως, υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες στο χώρο της μόδας, που, ενώ αντικειμενικά δεν είναι τέλειες, καταφέρνουν με τις ατέλειές τους -για διαφορετικούς λόγους η καθεμιά- να αποτελούν πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια κοπέλες που δεν μπορούν -και δεν πρέπει- να μιμούνται τα οστέινα μοντέλα. Πάμε να δούμε λοιπόν τα οκτώ μοντέλα που εντυπωσιάζουν με τις perfect imperfections τους:

1. Winnie Harlow

Γνωστή και ως ChantelleWinnie, η  Winnie Harlow έκανε την πάθηση που έχει στο δέρμα, τη λεύκη, ατού της. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η λεύκη είναι μια δερματοπάθεια που προκαλεί αποχρωματισμό τμημάτων του δέρματος. Αυτό συμβαίνει όταν τα μελανοκύτταρα, δηλαδή τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τη χρώση του δέρματος, καταστρέφονται ή δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

2) Jillian Mercado 


Πάσχει από μυική δυσπλασία και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να αποφοιτήσει από το New York’s Fashion Institute of Technology και να γίνει κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια της Diesel.


3) Brunette Moffy

Το κορίτσι που πάσχει από αποκλίνοντα στραβισμό μετέτρεψε το μειονέκτημα σε προτέρημα και κατάφερε να συνεργαστεί με το γραφείο Storm Models που ανέδειξε την Kate Moss, την Cindy Crawford και την Cara Delevingne.

4) Jacky O'Shaughnessy

Ηλικιωμένη, αλλά όμορφη. Βραβευμένη ηθοποιός και μοντέλο, η 62χρονη Jacky αποδεικνύει με την πρόσφατη καμπάνια της στην αμερικανική Apparel πως τα χρόνια και η ομορφιά μπορούν να πηγαίνουν μαζί.

5) Viktoria Modesta


Το μοντέλο και τραγουδίστρια Viktoria Modesta έχει ένα πόδι, καθώς αναγκάστηκε να ακρωτηριαστεί στα 19 της χρόνια. Παρόλα αυτά, διέπρεψε στην καριέρα της και έγινε σύμβολο για πολλές γυναίκες.

6) Erika Linder


Το ουδέτερο φύλο, που πρωταγωνιστεί σε καμπάνια του Tom Ford που δεν είναι ούτε αγόρι ούτε κορίτσι. Όπως λέει και η ίδια, «έχω πολύ φαντασία για να είμαι ένα φύλο».

7) Nadia Aboulhosn


Blogger και πια μοντέλο, η ζουμερή Nadia αποενεχοποίησε τις καμπύλες και βοήθησε άθελα και ηθελημένα πολλές κοπέλες που μέχρι τότε έβλεπαν μόνο κόκκαλα και δέρμα από τα μοντέλα. 

8) Carmen Carrera


Αντικειμενικά όμορφη και τρανσέξουαλ.  Η Carmen Carrera μέχρι την εφηβεία της ήταν για την οικογένεια της, τους φίλους και τους συγγενείς ο Christopher Roman.  Σήμερα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές περσόνες, ένα επιτυχημένο μοντέλο του πρακτορείου Elite και φαβορί στη κούρσα διεκδίκησης μιας θέσης ανάμεσα στους άγγελους της Victoria's Secret.