Οπως έχουμε ξαναπεί ο χρόνος άλλαξε και μαζί του και οι τάσεις στη μόδα και στην ομορφιά! Η "Vanilla girl" αισθητική αποτελεί μία απο αυτές τις αλλαγές στο κομμάτι του beauty.

Καλή μου φίλη έχε στο νου σου τις εξής λέξεις-κλειδιά: πολυτέλεια, άνεση, μινιμαλισμός. Αυτές οι τρεις λεξεις είναι που χαρακτηρίζουν απόλυτα το νέο trend που έχει μονοπωλήσει πλέον το ενδιαφέρον των beauty addicts σε TikTok και Instagram.

Έτσι, η "Vanilla girl aesthetic" ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή, τόσο στο μακιγιάζ και στα μαλλιά όσο και στην εμφάνιση συνολικότερα. Αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας αλλά με ένα πιο casual και girly vibe. Ακόμη, οι αποχρώσεις που επικρατούν ανήκουν στην γήινη παλέτα, με το λευκό, εκρού, créme, μπεζ, ανοιχτό καφέ και το vanilla cream να είναι τα αγαπημένα πλεόν των "it" girls.

Instagram @annie.shr's

Πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω στο μακιγιάζ;

Πολύ απλά, αυτή η νέα αισθητική αναφέρεται σε ένα πολύ minimal makeup: ελάχιστες στρώσεις foundation για φυσικό φινίρισμα, ροζ ρουζ, εξαιρετική λάμψη στα βλέφαρα καθώς και σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου με τη βοήθεια highlighter ή glowy primer. Κυρίως, η προσοχή δίνεται στο λαμπερό, glowy φινίρισμα σε στρατηγικά σημεία, με τη βοήθεια σκιάς, ρουζ, πούδρας ή highlighter στις προαναφερθείσες αποχρώσεις. Η shimmery υφή των προϊόντων (και όχι η ματ) προτιμάται για ευνόητους λόγους.

Instagram @matildadjerf

Κάνε click για να δεις ένα γρήγορο Vanilla Girl Tutorial!