Υπάρχει μια πανάρχαια ερώτηση στον έρωτα που ταλανίζει την ανθρωπότητα από την αρχή του χρόνου: Πώς ξεπερνάς ένα crush; Λίγα πράγματα είναι πιο βασανιστικά από έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση—αισθάνεσαι ότι η καρδιά σου έχει γίνει κομμάτια, αλλά να είσαι σίγουρh ότι δεν είσαι μόνh. Έχουμε βρεθεί όλοι εκεί. (Ναι, ακόμα και η Taylor Swift.) Ενώ η ραγισμένη καρδιά μπορεί να μοιάζει σαν μια μορφή ατελείωτου βασανιστηρίου, υπάρχει ένας τρόπος να ξεπεράσετε κάποιον που σας αρέσει.

Η κλινική ψυχολόγος Jane Mendle , η οποία ειδικεύεται στην εφηβεία, και ο εξουσιοδοτημένος θεραπευτής Racine Henry, ο οποίος ειδικεύεται στη θεραπεία γάμου και οικογένειας, μας έδωσαν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να ξεπεράσετε ένα crush.

1. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Είναι φυσικό να θέλεις να ξεπεράσεις μια στενοχώρια μόλις συμβεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Και, ειλικρινά, μερικές φορές πρέπει να συμβιβαστείτε με τα συναισθήματά σας για λίγη ώρα πριν μπορέσετε να προχωρήσετε. Σύμφωνα με τον Henry, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν προσπαθείς να ξεπεράσεις κάποιον που σου αρέσει είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Μην προσπαθήσετε να επισπεύσετε τη διαδικασία ή να προσποιηθείτε ότι η λύπη και η απογοήτευση που νιώθετε δεν είναι εκεί. «Είχες ελπίδες ότι αυτό που ένιωθες για αυτό το άτομο θα ήταν ανταποδοτικό και θα οδηγούσε σε μια ευχάριστη σχέση. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις από τον εαυτό σου να νιώσεις διαφορετικά από τη μια μέρα στην άλλη», λέει ο Henry.

2. Μιλήστε για αυτό το και αφήστε το να φύγει

Πραγματοποιήστε μια μεγάλη συνεδρία με τη μαμά ή τον καλύτερό σας φίλο και βάλτε όλα τα συναισθήματά σας στο τραπέζι. Μιλήστε για το τι είδατε σε αυτό το άτομο, πόσο πονάτε και όλες τις λεπτομέρειες των τέλειων φανταστικών ραντεβού σας. "Βγάλτε" τα όλα μια και έξω και μετά δεσμευτείτε να τα αφήσετε να φύγουν. «Το να μιλάς ανοιχτά μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις περισσότερα για το γιατί νιώθεις όπως νιώθεις και επίσης επιτρέπει στους ανθρώπους που νοιάζονται για σένα να γνωρίζουν τι συμβαίνει στη ζωή σου και ότι μπορεί να χρειαστείς επιπλέον υποστήριξη αυτή τη στιγμή», εξηγεί ο Δρ. Mendle .

3. Προσπαθήστε να μην έχετε εμμονή

Ενώ το να το μιλάς είναι καλό, μην αφήνεις τον πόνο να είναι το μόνο πράγμα στο οποίο εστιάζεις. Η τοποθέτηση των ίδιων θλιβερών συναισθημάτων στην επανάληψη μετατρέπεται σε αυτό που οι ψυχολόγοι αποκαλούν « προσπερνώντας » και καθιστά πιο δύσκολο να χάσεις τα συναισθήματα για κάποιον. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε κολλημένοι να είστε λυπημένοι όλη την ώρα καθώς ξαναζείτε την απόρριψη. Αντίθετα, απομακρύνετε το μυαλό σας από την κατάσταση κάνοντας κάτι διασκεδαστικό με κάποιον στο σύστημα υποστήριξής σας. "Όταν συμβαίνει αυτό, μερικές φορές μπορεί να είναι καλό να ζητήσετε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να σας αποσπάσει την προσοχή. Η υποστήριξη δεν χρειάζεται απλώς να μιλάτε: Ίσως υπάρχει μια δραστηριότητα που συνήθως απολαμβάνετε ή ένα συγκεκριμένο μέρος που θέλετε να πάτε και μπορεί να είναι θεραπευτικό να μοιράζεσαι αυτήν την εμπειρία με κάποιον που νοιάζεται για σένα», λέει η Δρ. Mendle .

4. Μην τσεκάρετε στα Social

Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να παραμονεύσετε στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων του ερωτευμένου σας, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει να ξεπεράσετε κάποιον πάρα πολύ δύσκολα! Η καλύτερη συμβουλή μας: Unfollow, unfollow, unfollow . Η εκκαθάριση της οθόνης σας από την παρουσία του, μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ρυθμίσεις απορρήτου όπως "σίγαση" για να τους αποκλείσετε. Είναι μη φιλικό χωρίς ουσιαστικά να ακυρώνεις φίλους, κάτι που είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ανησυχείς ότι θα παρατηρήσει πτώση στον αριθμό των followers. "Το να ελέγχεις συνεχώς τα social media ενός πρώην ή ενός νυν κρατά μια σχέση ζωντανή και οι άνθρωποι το κάνουν συχνά όταν δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το τέλος αυτής της σχέσης", εξηγεί η Mendle . "Είναι φυσιολογικό να θέλεις να μείνεις συνδεδεμένος με κάποιον που σημαίνει πολλά για εσένα, αλλά μπορεί επίσης να σας κρατήσει σε μια κατάσταση θλίψης ή απώλειας. Χρειάζεται πολλή δύναμη και πειθαρχία, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τελικά αισθάνονται καλύτερα μόλις αναγνωρίσουν ότι μια σχέση έχει τελειώσει».

5. Διαγραφή ή Σίγαση

Αν θέλετε να χάσετε τα συναισθήματά σας για κάποιον πιο γρήγορα, ο Henry προτείνει να ανεβάσετε το break up στα social στο επόμενο επίπεδο, κόβοντας κάθε επαφή με το αντικείμενο της αγάπης σας, τόσο στα social όσο και στις κλήσεις στο κινητό!

6. Γνωρίστε την αξία σας

Όταν ξεπερνάμε έναν ενθουσιασμό, ένα πράγμα που μας υπενθυμίζουν πάντα οι φίλοι μας είναι: «Είναι η απώλεια ΤΟΥΣ». Το οποίο είναι αλήθεια! Αυτό το άτομο δεν είναι το μόνο άτομο στον κόσμο. ΕΣΥ, όμως, είσαι ο μόνο εσύ. Κάνε κάτι που θα σου το θυμίζει αυτό – σε ό,τι  σε κάνει να νιώθεις καταπληκτικά και ζωντανά όταν το κάνεις.

7. Ακούστε Θλιμμένη Μουσική

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, μελέτες έχουν βρει ότι η ακρόαση λυπημένης μουσικής μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να αισθανθεί καλύτερα. Αποδεικνύεται ότι μια λίστα αναπαραγωγής γεμάτη με μελαγχολικά τραγούδια της Lana Del Rey και του Joji μπορεί να λειτουργήσει ως γνωστική ανταμοιβή για τον εγκέφαλό σας. Ενώ μπορεί να σας βοηθήσει να αποσπάσετε την προσοχή σας από τα συναισθήματά σας, το ίδιο βοηθάει και το να ακούτε την καρδιά σας και να εμβαθύνετε πραγματικά σε αυτά τα θλιβερά συναισθήματα. Επιπλέον , η μουσική λειτουργεί ως μεγάλος αντιπερισασμός για ένα πολυάσχολο μυαλό.