Κακά τα ψέματα, το dating πολλές φορές μπορεί να γίνει περίπλοκο και να μας βάζει σε σκέψεις!

Aν είσαι single είναι πολύ πιθανό ανα τακτά χρονικά διαστήματα να νιώθεις άγχος και πίεση για το πότε τα βρεις τον δικό σου prince charming, κάνοντας μαζί του το στόχο της τέλειας σχέσης πραγματικότητα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανήκεις και στην κατηγορία των κοριτσιών, που δε θέλουν σχεσομπελάδες και δε βρίσκονται σε φάση που επιθυμούν τη δέσμευση.

Μήπως, λοιπόν, έχεις σκεφτεί το causal dating;

Το «casual dating» σημαίνει πως δεν θέλεις να συνάψεις μια μακροχρόνια σχέση, γιατί δεν μπορείς τους πολλούς συναισθηματισμούς. Έτσι, τα περιστασιακά ραντεβού μπορούν να σου προσφέρουν στιγμές διασκέδασης και ευχαρίστησης, χωρίς το φόβο της δέσμευσης.

Τα πλεονεκτήματα των περιστασιακών ραντεβού

Υπάρχουν ποικίλοι λόγοι, για τους οποίους μπορεί να θες να δοκιμάσεις το casual dating, όπως για παράδειγμα η χαλαρότητα, αλλά και η έλλειψη πίεσης και υποχρεώσεων προς τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, αφού δεν είστε μαζί και δεν υπάρχουν προσδοκίες αποκλειστικότητας ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά. Παράλληλα, μέσα από αυτή τη διαδικασία σου δίνεται η δυνατότητα να καταλάβεις τι σου αρέσει σε έναν άνθρωπο και τι δε θέλεις να έχει με τίποτα ο μελλοντικός σου σύντροφος.

Τα μειονεκτήματα και πώς να καταλάβεις αν σου ταιριάζει

Ένα από τα βασικότερα αρνητικά στοιχεία του casual dating είναι πως μπορεί να καταλήξεις πληγωμένη, αφού τέτοιου είδους ραντεβού μπορεί να αποβούν συναισθηματικά επικίνδυνα. Για αυτό και οι δύο εμπλεκόμενοι θα πρέπει να είναι από την αρχή ξεκάθαροι και ειλικρινής τόσο το ένας απέναντι στο άλλο, όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Τέλος, ο μόνος τρόπος για να κατανοήσεις αν σου ταιριάζουν τα εφήμερα ραντεβού είναι να «ακούσεις» τον εαυτό σου και να διαπιστώσεις τι θα ήθελες πραγματικά σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Θέλεις να επενδύσεις σε μια σχέση και σε έναν άνθρωπο που πιστεύεις ή να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε κάτι, το οποίο θα είναι βραχυπρόθεσμο και απλά θα περάσεις καλά, χωρίς δεσμεύσεις και συναισθηματικές συνδέσεις; It's up to YOU!