Το φετινό Met Gala είναι αφιερωμένο στο πολυετές έργο του Karl Lagerfled και θα συνοδεύεται από την έκθεση με τίτλο "Karl Lagerfeld: Lagerfeld: A Line of Beauty”. Μέσα από την έκθεση θα αναδειχθεί η καριέρα του σχεδιαστή μέσα από 150 looks.

Instagram @karllagerfeld

 

 Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Costume Institute του μουσείου MET της Νέας Υόρκης και θα κάνει εγκαίνια στα μέσα του Μάϊου 2023. Το dress code στο κόκκινο χαλί θα είναι ασφαλώς σε συνάρτηση με το θέμα της έκθεσης που επιμελείται ο Andrew Bolton, επικεφαλής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του μουσείου ΜΕΤ, και ονομάζεται: "In honor of Karl”.

Instagram @karllagerfeld

Αυτό το dress code προσφέρει στους καλεσμένους της βραδιάς, αλλά και στους co-chairs Michaela Coel, Penélope Cruz, Roger Federer και Dua Lipa, τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι να φορέσουν ένα αρχετυπικόl look από τους οίκους για τους οποίους σχεδίασε ο Lagerfeld. Η δεύτερη είναι είναι να επιλέξουν ένα Chanel ή Fendi item, δύο οίκοι στους οποίους ήταν ηγετική φιγούρα. Και η τρίτη, να βρουν μια Choupette και να την ντύσουν à la Lagerfeld.

Instagram @karllagerfeld