Η JYSK, η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων από τη Δανία παρουσίασε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου τη νέα ανανεωμένη συλλογή της Nordic Mood με έπιπλα και είδη διακόσμησης για το σπίτι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, με καλεσμένους εκπροσώπους από τον δημοσιογραφικό χώρο.

JYSKIndoorPREvent 2022

Τα Χριστούγεννα είναι εποχή χαράς και γιορτής και ο χώρος του σπιτιού αποτελεί το επίκεντρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που σας προσκαλεί να είστε «μαζί». Η νέα συλλογή Nordic Mood της  JYSK καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε εύκολα  να απολαύσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι.

Ο Κώστας Δημόπουλος Sales & Marketing Manager JYSK Ελλάδας ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση: «Στόχος της εκδήλωσης ήταν, πέρα από το να καλωσορίσουμε τους καλεσμένους μας και να περάσουμε καλά, να φέρουμε λίγη από τη μαγεία των Σκανδιναβικών Χριστουγέννων στην καρδιά της Αθήνας και να μπούμε έτσι στο κλίμα των γιορτών αλλά και του Hygge, μιας φιλοσοφίας και στάσης ζωής που έρχεται από τη Δανία, τη χώρα από την οποία προέρχεται η JYSK και που αποτελεί μέρος και της δικής μας φιλοσοφίας».

Το hygge που στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ελεύθερα ως «θαλπωρή» είναι ο τρόπος των Δανών για να περνάνε καλά με απλά πράγματα, μόνοι τους ή συντροφιά με την οικογένεια και τους φίλους τους. Στη χώρα του hygge, τα Χριστούγεννα αποκτούν το πλήρες νόημά τους με αυθεντικές οικογενειακές παραδόσεις. Για τους Δανούς, η μαγεία των Χριστουγέννων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όταν φτάνει ο χειμώνας και αυτό γιορτάζεται, με μικρές χειρονομίες που αποτελούν πηγή μεγάλης ευτυχίας, ξεκινώντας από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού.

Οι Σκανδιναβοί φημίζονται για το απλό αλλά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στυλ τους. Τους αρέσει να δημιουργούν minimal χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις συνδυάζοντας αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο τον χρόνο με διακοσμήσεις με πιο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα. Η νέα συλλογή Nordic Mood της JYSK εκφράζει σε απόλυτο βαθμό αυτό το στυλ που αποτελεί πλέον μια παγκόσμια τάση. Αν ψάχνετε λοιπόν έμπνευση για Χριστούγεννα με σκανδιναβική ψυχή, μη χάσετε τη συλλογή JYSK  Nordic  Mood που συνδυάζει τυπικά σκανδιναβικά στοιχεία και τα συνοψίζει σε πέντε στυλ:

  1. Μεταξύ των αναπόφευκτων στοιχείων των σκανδιναβικών χειμερινών και χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων είναι το πράσινο της φύσης. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι απαραίτητο τον Δεκέμβριο, αλλά εν τω μεταξύ γιατί να μην προχωρήσετε και να αρχίσετε να διακοσμείτε το σπίτι σας με έμπνευση από τη μαγεία του σκανδιναβικού χειμώνα; Για το πρώτο χριστουγεννιάτικο στυλ, συλλέξτε κλαδιά ελάτης ή αγοράστε τα (πραγματικά ή τεχνητά) και τοποθετήστε τα στο βάζο MALIAS, σε ορείχαλκο. Μαζί με το αντικέ στο χρώμα του ορείχαλκου κηροπήγιο FENJA, και το γοητευτικό χριστουγεννιάτικο ξωτικό NABBI σχηματίζουν ένα σύνολο εορταστικών μεταλλικών αποχρώσεων, σε ζεστούς και εκλεπτυσμένους τόνους.

  1. Το δεύτερο στυλ έχει ως πρωταγωνιστές τα κηροπήγια της σειράς ELDARIT: είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και μαύρο χρώμα, το ένα στρογγυλό και το άλλο οβάλ, και  αποτελούν τέλειο παράδειγμα σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης: απλά, υλικά και κομψά. Είναι κηροπήγια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο τον χρόνο, αλλά που σε συνδυασμό με κόκκινα ή χρυσά κεριά εκπέμπουν αμέσως μια εκλεπτυσμένη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Για αυτό το στυλ, η JYSK προτείνει τα κόκκινα και χρυσά σπειροειδή κεριά της σειράς ADVENT.

  1. Το τρίτο στυλ είναι αφιερωμένο στην πιο minimal αισθητική και αναζητά αξεσουάρ που δεν έχουν εποχικότητα, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν όλες τις εποχές του χρόνου. Έχει ακόμα ως πρωταγωνιστή το  σε ορειχάλκινο χρώμα  βάζο MALIAS. Το σύνολο είναι εξαιρετικά σοφιστικέ και τα χρώματα παραπέμπουν αμέσως σε ένα γιορτινό χειμωνιάτικο look.
  2. Για το τέταρτο στυλ η JYSK προτείνει το ξωτικό των Χριστουγέννων HALM. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει επεκτάσιμα πόδια, οπότε θα είναι δυνατή η προσαρμογή του σε ύψος. Τοποθετημένο σε μια γωνιά μαζί με το μικρό τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο BERLINGR και το φανάρι RHODOLIT θα σας εντυπωσιάσουν! Μας αρέσει να το φανταζόμαστε τοποθετημένο κοντά στην είσοδο του σπιτιού, για ένα θερμό χριστουγεννιάτικο καλωσόρισμα σε φίλους και συγγενείς.

  1. Το σκανδιναβικό στυλ αποφεύγει το περιττό, εκτός αν χρησιμεύει για τη δημιουργία άνεσης. Και τι θα μπορούσε να είναι πιο άνετο από έναν άνετο καναπέ καλυμμένο με μαλακά μαξιλάρια και μια μαλακή κουβέρτα; Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα γίνονται αυστηρά Χριστουγεννιάτικα. Για το πέμπτο στυλ δεν θα μπορούσε να λείπει κουβέρτα και μαξιλάρια! Για εκλεπτυσμένο στυλ, ταιριάξτε τα μαξιλάρια NIDHUG και RIND και επιλέξτε την καπιτονέ κουβέρτα TRILOBIT ως το κερασάκι στην τούρτα!