Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του φετινού, 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.  Η προπώληση πραγματοποιείται μέσω της ticketmaster.gr στο https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance  και στα καταστήματα MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25) και MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14). Επίσης τηλεφωνικά, στο  (+30) 211 1981535 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, 3 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

Το Φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα στις 15 και 16 Ιουλίου με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom, μια παράσταση που είναι το αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου παρουσιάζεται το Neighbours, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του Φεστιβάλ με έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς του σύγχρονου χορού παγκοσμίως, το Sadler’s Wells του Λονδίνου. Το έργο που χορογραφήθηκε από τους Rauf “RubberLegz” Yasit και Brigel Gjoka, σε συνεργασία με τον William Forsythe και με ζωντανή μουσική από τον συνθέτη Ruşan Filiztek, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2022, ενώ μετά την Καλαμάτα θα συνεχίσει τη διεθνή περιοδεία του.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της Καλλιτεχνικής Διευθύντριάς του Λίντας Καπετανέα και του Δημάρχου Καλαμάτας  Αθανάσιου Π. Βασιλόπουλου με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ Παντελή Δρούγα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ.

Το αμιγώς καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022 και σε αυτό περιλαμβάνονται οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οι μικρότερης κλίμακας παραγωγές στο Black Box, την Εναλλακτική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, και οι παραστάσεις της Κεντρικής Πλατείας της Καλαμάτας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο και κλασικό χορό μέχρι ακροβατικά, breaking και krump.

Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που θα παρουσιάσουν τα έργα τους προέρχονται από 10 χώρες, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Μοζαμβίκη, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Κύπρο.  Παράλληλα, από τις 8 Ιουλίου έως τις 24 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για επαγγελματίες και ειδικές ομάδες κοινού, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας.

To πλήρες πρόγραμμα εδώ: www.kalamatadancefestival.gr 

OFFICIAL HASHTAGS:

#28kdf2022

#alandfordance

#electricmatter

#kalamatadancefestival

#kalamata

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: 8 Ιουνίου 2022

https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance

Στα καταστήματα:

 MY DAILY SPOT Σύνταγμα (Μητροπόλεως 25, Αθήνα)

MY DAILY SPOT Κολωνάκι (Τσακάλωφ 14, Αθήνα).

Τηλεφωνικά, στο  (+30) 211 1981535 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00)

 

Τιμές εισιτηρίων

 

ΜΑΙΝ STAGE - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κανονικό εισιτήριο / α΄ ζώνη: €15,00

Μειωμένο εισιτήριο / α΄ ζώνη: €12,00

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται υποχρεωτικά με την επίδειξη του αντίστοιχου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

 

BLACK BOX - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γενική είσοδος: €12,00

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΟΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ

Γενική είσοδος: €5,00

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας, τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ART WITHIN ONE

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων και τηρουμένων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας του Υπουργείου Υγείας.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κόστος συμμετοχής σε 4 σεμινάρια & 1 masterclass: €380,00

Εγγραφές και πληροφορίες: workshops@kalamatadancefestival.gr Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εγγραφές και πληροφορίες: mail@kalamatadancefestival.gr Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

 

Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο των αρμόδιων αρχών και τα εξειδικευμένα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας για τους χώρους τέχνης και πολιτισμού, όπως αυτά ορίζονται και προσαρμόζονται διαρκώς από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. 

 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ: ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ALPHA BANK

ΧΟΡΗΓΟΙ: AEGEAN, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.,PHARMA GROUP, ΚΑΥΣΙΜΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA, ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, NATIONALES PERFORMANCE NETZ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ, KAA ΔΙΑΠΛΑΣΗ, CITY HOSPITAL, PHARMAZAC, ΑΓΑΝ Ο.Ε., NUERIA PROPERTIES, ΛΕΩΝΙΑ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΜΑΝΙΑΤΑΚΕΙΟΝ ΙΔΡΥΜΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ASTIR WINERY, ΛΩΤΟΣ, PLATEA, AGROVIM

Ο πλήρης κατάλογος χορηγών και υποστηρικτών θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη του Φεστιβάλ.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μέλος

- της Διεθνούς Ένωσης Φεστιβάλ EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe

- της Ένωσης China-CEEC Dance Culture Union