Εχεις συνάχι, βήχα, πονοκέφαλο και γενικά νιώθεις ότι πρόκειται να κρυολογήσεις – εάν βέβαια δεν το έχεις πάθει ήδη; Δοκίμασε αυτές τις πέντε απλές συμβουλές και νιώσε αμέσως καλύτερα.

Μόλις σηκωθείς το πρωί, πιες ζεστό νερό με χυμό λεμονιού

Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει, βοηθάει το ανοσοποιητικό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις. Ζέστανε ένα φλιτζάνι νερό και ρίξε μέσα το χυμό μισού λεμονιού. Εναλλακτικά, μπορείς να βράσεις ένα ξύλο κανέλα σε νερό και αφού κρυώσει λίγο να προσθέσεις το χυμό του λεμονιού. 

Γενικά, πίνε πολλά υγρά

Όσο περισσότερα υγρά πίνεις, τόσο περισσότερο ρευστοποιούνται οι εκκρίσεις, διευκολύνοντας την απομάκρυνση των μικροβίων και αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό τους στους ρινικούς βλεννογόνους. Το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση είναι το μεταλλικό νερό που είναι πλούσιο σε μαγνήσιο. Προσπάθησε να πίνεις τουλάχιστον ένα λίτρο νερό (ή και περισσότερο) στη διάρκεια της ημέρας.

Γέλα μέχρι δακρύων

Το γέλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα! Αν νιώθεις ότι όπου να 'ναι, έρχεται το κρυολόγημα, κάνε ένα ζεστό ντους που βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και βάλε να δεις στο DVD μια καλή κωμωδία ή πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου και γελάστε με την καρδιά σας.

Κοιμήσου καλά

Μέχρι να νιώσεις εντελώς καλά, ξέχνα τα ξενύχτια. Φρόντισε να πέφτεις νωρίς για ύπνο για να δώσεις στον οργανισμό σου χρόνο να ξεκουραστεί – μην ξεχνάς ότι όλη μέρα παλεύει με μικρόβια, το έχει ανάγκη.

Πάρε Εχινάκεια και Βιταμίνη C

Αυτές οι δυο ουσίες βοηθούν πολύ τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του κρυολογήματος, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού. Μπορείς να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής επί δέκα μέρες.