Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι η χαλάρωση σε μία από τις ελληνικές παραλίες με τα σούπερ νερά.

 

Γνώρισε 5 από τις αγαπημένες μας, για να πάρεις έμπνευση είτε για τις φετινές διακοπές σου, είτε για τις μελλοντικές εξορμήσεις. 

 

1. Λαλάρια- Σκιάθος

Κανένας επισκέπτης του νησιού δεν έφυγε από τη Σκιάθο, χωρίς πρώτα να έχει επισκεφτεί την παραλία, που αποτελεί σήμα-κατατεθέν του νησιού: Τα Λαλάρια. Η μικρή παραλία φημίζεται για τα καταπράσινα νερά της και τα μεγάλα, άσπρα βότσαλά της. Πρόσεξε, όμως, να μην πάρεις, φεύγοντας τα βότσαλα για καλοκαιρινό ενθύμιο καθώς αυτή η συνήθεια των τουριστών έχει οδηγήσει στη σταδιακή μείωση των βοτσάλων και κατ’ επέκταση στην καταστροφή του φυσικού τοπίου.

 

2. Μύρτος - Κεφαλλονιά

Μια από τις πιο εμβληματικές παραλίες του Ιονίου, ο Μύρτος, αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και δεν μπορεί να λείπει από την καλοκαιρινή σου λίστα. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες, σε έκταση, παραλίες της Κεφαλλονιάς, ο Μύρτος θα σου μείνει αξέχαστος για τη λευκή άμμο, τα καθαρά του νερά και τους μεγάλους βράχους που περικυκλώνουν την παραλία.

 

3. Μπάλος- Κρήτη

Αν έχεις σκοπό να επισκεφτείς τα Χανιά αυτό το καλοκαίρι, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς τον Μπάλο: Μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης. Το «Business Insider», ένα από τα πιο γνωστά αμερικανικά sites, κατέταξε την παραλία, στα 35 στολίδια του κόσμου. Δικαίως, αφού η παραλία αποτελεί, από μόνη της ένα πραγματικό στολίδι.

 

4. Σαρακήνικο -Μήλος

Το Σαρακήνικο αποτελεί ένα πραγματικά εξωπραγματικό τοπίο, στο οποίο όσο βαθαίνουν τα νερά του, γίνονται όλο και πιο γαλάζια. Πάνω στα μεγάλα λευκά ηφαιστειακά βράχια, που προσφέρει η παραλία, μπορείς να βγάλεις τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες.

 

5. Κολώνα-Κύθνος

Οι λάτρεις του Κυκλαδίτικου τοπίου θα λατρέψουν την Κολώνα, που βρίσκεται στον βορειοδυτικό τομέα του νησιού. Μία λωρίδα αμμουδιάς, συνδέει, στην πραγματικότητα, το νησί με μία βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο.