Τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS® της Nestlé αγαπούν τις μέλισσες, στις οποίες οφείλουν την υπέροχη μελένια γεύση τους! Και αυτό, γιατί τα λαχταριστά δαχτυλιδάκια από 5 διαφορετικά δημητριακά ολικής άλεσης, καλύπτονται με μέλι και φουρνίζονται για να αποκτήσουν την υπέροχη τραγανή γεύση τους, και έτσι είναι ιδανικά για ένα απολαυστικό και θρεπτικό πρωινό.

Όμως, τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των μελισσών έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ συνεχίζεται να μειώνεται παγκοσμίως, λόγω των αλλαγών που φέρνει στο περιβάλλον ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Γι’ αυτό, τα HONEY CHEERIOS® στηρίζουν τη δράση του The Bee Camp, της πρώτης Οργάνωσης στην Ελλάδα για την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, συνεισφέρουν στο έργο του The Bee Camp, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση και την κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για την προστασία των μελισσών! Μέσα από εργαστήρια, συλλογικές δράσεις “πρασινίσματος” της πόλης αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης το The Bee Camp θέλει να εμπνεύσει σεβασμό για τη φύση και για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον.

Όπως αναφέρουν και οι εκπρόσωποι του The Bee Camp: «Το όραμά μας είναι ένας κόσμος στον οποίο ο άνθρωπος ζει σε αρμονία με τη βιοποικιλότητα και αποστολή μας είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των μελισσών».

Πώς όμως μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε στην προστασία των μελισσών; Οι τρόποι είναι πολλοί! Μικρές καθημερινές πράξεις και απλές συνήθειες, μπορούν να φέρουν μεγάλη αλλαγή στο οικοσύστημα.

Με το να προτιμούμε βιολογικά φρούτα και λαχανικά, υποστηρίζουμε την υγεία των μελισσών ενθαρρύνοντας ένα γεωργικό σύστημα που σέβεται την ισορροπία της φύσης ενώ με το να μην “κουρεύουμε” το γρασίδι μας την Ανοιξη συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της φυσικής βλάστησης και των αγριολούλουδων, που είναι η βασική τροφή των μελισσών.  Μπορούμε ακόμα και να φυτέψουμε λουλούδια στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, με σκοπό να προσφέρουν νέκταρ και γύρη που είναι το αγαπημένο φαγητό των μελισσών. Και αν η όρεξη που έχουμε δεν σταματά εκεί, μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία, βελτιώνοντας τις γνώσεις μας γύρω από τη ζωή των μελισσών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να περιηγηθούμε στο site του The Bee Camp, ή ακόμη και να γίνουμε μελισσο-εθελοντές ή μελλισο-εθελόντριες του The Bee Camp.

 

Ας διαδώσουμε την αξία των μελισσών και μέσα από μικρές πράξεις ας βοηθήσουμε στην προστασία τους, μαζί με τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS®!

 

#HoneyCheeriosgr

#SaveABee

#TheBeeCamp