H άσκηση στο σπίτι μπορεί κάποτε να μην αποτελούσε την αγαπημένη μας επιλογή γυμναστικής αλλά πλέον αποτελεί μία από τις ελάχιστες επιλογές προπόνησης που έχουμε.

 

 

Παρ' όλο που έχουμε δοκιμάσει πολλά αερόβια προγράμματα και workout βίντεο στο YouTube και το διαδίκτυο, δυστυχώς δεν βλέπουμε τα αποτελέσματα που υπόσχονται. Ξέρεις γιατί; Η πολύωρη παραμονή στο σπίτι και η ακινησία που προκαλείται από την τηλεκπαίδευση και την τηλεργασία δεν διευκολύνουν την κατάσταση ούτε επιταχύνουν τον μεταβολισμό. 

 

Εμείς, λοιπόν, έχουμε να προτείνουμε ως σωτήρια λύση, την άσκηση της Σανίδας ή όπως η Yoga την ονομάζει Plank Position. Η άσκηση αυτή ενδυναμώνει και γυμνάζει όλο το σώμα αλλά κυρίως δημιουργεί γράμμωση στην κοιλιά.

Πώς εκτελούμε την άσκηση;

  • Αρχικά ερχόμαστε σε θέση  push up και δημιουργούμε μια ευθεία γραμμή με το σώμα. Στηρίζουμε το βάρος μας στους βραχίονες. Οι παλάμες πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τους ώμους  και οι φτέρνες παράλληλες με την λεκάνη.
  • Μέσα από την άσκηση αυτή, θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου, την ισσοροπία σου και θα αντιμετωπίσεις τους πόνους στην πλάτη. Εφόσον δεν μπορείς σε αρχικό στάδιο να εκτελέσεις τη σανίδα, μπορείς να έχεις λυγισμένα γόνατα.

  • Οι πιο τολμηρές μπορούν να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη άσκηση με παραλλαγές. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ορισμένα props όπως μία μπάλα γυμναστικής ή να σηκώσουν τις γάμπες τους εναλλάξ ή/ και να τεντώνουν τα χέρια τους.

Το πιο σημαντικό είναι να εισπνέουμε και να εκπνέουμε σωστά. Άμα αφιερώσουμε 5-10 λεπτά την ημέρα γι' αυτήν την άσκηση, θα δούμε σίγουρα αλλαγή στο σώμα μας.