Μπορεί αρκετές έφηβες να είχαν ήδη παρακολουθήσει τα πρώτα βήματα της νεαρής κοπέλας στο κανάλι Disney Channel, όπου είχε αναδείξει τις υποκριτικές και φωνητικές της ικανότητες, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι λίγο καιρό μετά, θα έγραφε και θα τραγουδούσε ένα μουσικό κομμάτι, το οποίο θα κατακτούσε την πρώτη θέση στα αμερικανικά, και όχι μόνο, μουσικά charts.

Η Olivia είναι μόλις 18 ετών και γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Έχει, ωστόσο, καταγωγή και από τις Φιλιππίνες, τη Γερμανία και την Ιρλανδία. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνισή της.

Ξεκίνησε την καριέρα της ενώ ήταν ακόμα πολύ μικρή σε μια διαφημιστική καμπάνια  και στη συνέχεια έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές.  Τα πρώτα μουσικά βήματά της έγιναν γράφοντας και ερμηνεύοντας το soundtrack για τις ανάγκες της σειράς Disney + High School Musical: The series.

Το 2020 υπέγραψε συμβόλαιο με την Interscope Records και την Geffen Records. H πρώτη μουσική της επιτυχία, δεν άργησε να έρθει.Στις 8 Ιανουαρίου του 2021, κυκλοφόρησε το Driver’s License, από την Geffen Records, που αποθεώθηκε παγκοσμίως. Το ακούς συνεχώς, το συζητάς με τις φίλες σου, το ακούνε σε όλο τον πλανήτη.

Μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, το τραγούδι είχε ανέβει στο νούμερο 1 της μουσικής εφαρμογής Spotify, για τις περισσότερες μουσικές αναπαραγωγές ημερησίως ενώ στο YouTube το κομμάτι έχει πάνω από 129 εκατομμύρια προβολές. 

Τι άλλο θέλεις να ξέρεις για εκείνη; Το είδωλο της είναι η Taylor Swift, κάτι που μας υπενθυμίζει συχνά, από τις αναρτήσεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που μετράει 6,5 εκατομμύρια followers.

New York Times χαρακτήρισαν το κομμάτι ως "Ένα σπάνιο κράμα ποιότητας, κουτσομπολιού και μάρκετινγκ. Ένα κομμάτι, που η μικρή τραγουδίστρια έγραψε ένα βράδυ στο δωμάτιό της, δίχως να περιμένει ότι θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα κομμάτι, το οποίο σίγουρα δεν είναι χαρμόσυνο, ούτε αισιόδοξο. Αισιόδοξο παρ'όλα αυτά, κρίνεται το μέλλον της τραγουδίστριας- ηθοποιού".

Περιμένουμε τη συνέχεια...