Τώρα που έχεις αρκετό χρόνο να διαθέσεις για την περιποίηση και τη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών σου, μην παραλείψεις να δημιουργήσεις σπιτικές μάσκες, από φυσικά συστατικά, που θα μυρίζουν εξαίσια.

Μία μάσκα που συμβάλλει στην καλή ενυδάτωση του προσώπου περιλαμβάνει μόνο δύο συστατικά, μέλι και κανέλα. Ο χρόνος διατήρησης τους στο πρόσωπο κυμαίνεται στα 10 λεπτά.

Το αβοκάντο θεωρείται ένα θαυματουργό συστατικό αφού συμβάλλει στην αναζωογόνηση και στη λάμψη. Τοποθέτησε στο μπλέντερ αβοκάντο, γιαούρτι, και κουρκουμά  και αφού ομογενοποιηθούν, άφησέ τα στο πρόσωπο σου για περίπου 5 λεπτά.

Για να καταπολεμήσεις την πολή ξηρή επιδερμίδα, ανέμειξε μέλι και ελαιόλαδο. Και τα δύο αυτά συστατικά είναι πολύ αγνά και κάνουν θαύματα στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Τα ίδια συστατικά, αρκούν και για την καλή ενυδάτωση και θρέψη των μαλλιών σου. Η κρέμα μαλλιών, ωστόσο, είναι προτιμότερο να εφαρμόζεται στις άκρες των μαλλιών και όχι στην ρίζα. Κράτα τη στα μαλλιά σου για περίπου 40 λεπτά, ξέπλυνε και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Για να δώσεις λάμψη και για να φωτίσεις το χρώμα των μαλλιών σου, χρησιμοποίησε μπύρα, αντί για conditioner.

Τα φρούτα φημίζονται για τον μεγάλο αριθμό βιταμινών που περιέχουν. Ανέμειξε μια πολτοποιημένη μπανάνα, μιση κούπα χυμό πορτοκαλιού και δυο αυγά, και θα προσφέρεις στα μαλλία σου αρκετές βιταμίνες, ενδυνάμωση και θρέψη.

Αν ταλαιπωρείσαι από πιτυρίδα, δημιούργησε μάσκα με λεμόνι και λάδι καρύδας. Άφησε τα συστατικά να δράσουν για 15 λεπτά και ξέπλυνε. 

Προσοχή, άμα αντιμετωπίζεις προβλήματα ακμής ή το δέρμα σου είναι αρκετά ευαίσθητο, μην δοκιμάσεις φυσικές μάσκες, χωρίς να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο σου.