Κουλουριασμένη από κρεβάτι σε καναπέ με έντονους πόνους. Εκτός από τα εξειδικευμένα παυσίπονα, καλό είναι, ισχυρίζονται οι διατροφολόγοι, να προσέχουμε τι τρώμε και τι πίνουμε.

3 απλές συμβουλές για να νιώσεις καλύτερα

  • Τροφές που περιέχουν ασβέστιο όπως το γιαούρτι, το σπανάκι, το τυρί αλλά και το εναλλακτικό «τόφου» από σόγια είναι επιλογές που θα πρέπει να υπάρχουν σε πρώτη ζήτηση εκείνη την περίοδο. Το ασβέστιο φαίνεται να χαλαρώνει τους μυϊκούς σπασμούς που είναι υπεύθυνοι για τις επώδυνες κράμπες περιόδου.  
  • Φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες και κυρίως μπανάνες είναι απαραίτητες και βοηθούν στο να νιώσεις καλύτερα. Το κάλιο που έχει το συγκεκριμένο φρούτο αλλά και οι ίνες ξεμπλοκάρουν τον οργανισμό από το φούσκωμα.

 

(Φωτό: Unsplash)

  • Το νερό σε άφθονες ποσότητες είναι ίσως το μόνο ρόφημα που θα σου φανεί χρήσιμο εκείνες τις ώρες. Φαντάσου ότι αν μένεις αφυδατωμένη είναι πιθανόν να βιώνεις πιο έντονα τους πόνους.

Τι γίνεται με τις μικρές ατασθαλίες;

Προφανώς είναι οι μέρες που θέλεις να αδειάσεις την σακούλα με τα πατατάκια ή μια σοκολάτα αλλά οι υγιεινές επιλογές είναι πιο ασφαλής λύση. Ωστόσο, μερικά κομμάτια σοκολάτα υγείας (με 65% τουλάχιστον περιεκτικότητα σε κακάο), που περιέχει μαγνήσιο είναι αποδεκτά όχι μόνο γιατί βελτιώνουν τις κράμπες περιόδου αλλά συμβάλλουν και στην παραγωγή ενδορφινών που τις χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη διάθεσή σου.   

Extra tip

Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό αλλά μια επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι πολύτιμη. Μάλιστα, αν μέσα στο μήνα ακολουθείς ένα πρόγραμμα με 3 προπονήσεις την εβδομάδα, θα δεις σημαντική διαφορά στα επίπεδα του πόνου που βιώνεις μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών.