Τα τελευταία χρόνια, πολλοί celebrities σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την ευαισθητοποίησή τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη

Ένας από τους πιο αφοσιωμένους ακτιβιστές για το περιβάλλον είναι ο ηθοποιός Bruce Willis. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του πρόσφατου διαφημιστικού της HELL ENERGY που πρωταγωνίστησε, ο σταρ του Χόλυγουντ απαγόρευσε την χρήση πλαστικών μπουκαλιών PET. Σύμφωνα με το PlasticsEurope, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν προκαλείται από τις πλαστικές συσκευασίες αλλά από τα PET πλαστικά μπουκάλια, αφού μόνο το 17% από αυτά είναι ανακυκλώσιμα.

Μάλιστα, εδώ και πολύ καιρό, και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δηλώνει αφοσιωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο ίδιος έχει ιδρύσει έναν οργανισμό ο οποίος μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει γυρίσει ταινία με αντίστοιχο θέμα και συχνά εκφράζεται δημόσια για το σοβαρό πρόβλημα της κακής αποικοδόμησης του πλαστικού.

 

Ένας άλλος ηθοποιός του Χόλυγουντ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, γνωστός από τις ταινίες Terminator και την πολιτική του καριέρα, έχει λάβει μέρος σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για την τεράστια απειλή που αποτελούν τα πλαστικά απορρίμματα για το περιβάλλον. Ο ίδιος φροντίζει να διαδίδει παντού ότι οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο να μάθει να ζει χωρίς αυτά.

 

Φυσικά δεν είναι μόνο άνδρες celebrities που έχουν μιλήσει ανοιχτά για το συγκεκριμένο θέμα. Στις αρχές του 2020, η Έμμα Γουάτσον έκανε μια δημοσίευση στον λογαριασμό της στα social media σχετικά με το ρόλο που παίζει η βιομηχανία της μόδας στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Συνιστά, λοιπόν, να αγοράζουμε ρούχα από δεύτερο χέρι ή να υποστηρίζουμε brands που χρησιμοποιούν βιώσιμες πρακτικές παραγωγής. Η ίδια, το 2016, είχε εμφανιστεί στο περίφημο Met Gala φορώντας ένα φόρεμα φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.