Τι σημαίνει για εσένα καλοκαίρι; Χαλάρωση και ανεμελιά! Ξέγνοιαστα μπάνια, χαλαρά ποτά, αέρινες εμφανίσεις, απαλό μακιγιάζ και πολύ αντηλιακό! Για να πετύχεις, λοιπόν, ένα τέλειο καλοκαιρινό look χρειάζεσαι και το κατάλληλο καλοκαιρινό μακιγιάζ.

Ακολουθούν 5+1 tips που θα σου λύσουν τα χέρια:

1. Ελαφρύ foundation

Επίλεξε ένα ελαφρύ foundation κοντά στο χρώμα σου (ή ένα τόνο πιο σκούρο καθώς προχωράμε στην καρδιά του καλοκαιρού), που απλώνεται εύκολα, χωρίς να σε προβληματίζει η εφαρμογή του. Φρόντισε να μην χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα. Αρκεί ελάχιστη ώστε να καλύψεις μικρές ατέλειες και να διατηρήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

 

2. Απαλή Πούδρα

Η πούδρα αποτελεί ένα προϊόν που το καλοκαίρι μας χρησιμεύει περισσότερο από άλλα. Η επιδερμίδα μας λόγω συχνής επαφής με τον ήλιο, την ζέστη αλλά και την υγρασία γυαλίζει συνεχώς, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Μετά το foundation, λοιπόν, απλώστε λίγη πούδρα, ταμπονάρετε και αποχαιρετήστε τις γυαλάδες με μια natural βάση.

 

3. Καλοκαιρινά χρώματα στις σκιές και αδιάβροχη μάσκαρα

Ακριβώς επειδή είναι καλοκαίρι δεν πρέπει να φοβάσαι να βάλεις χρώμα και να αναδείξεις το βάψιμο σου! Μην πέσεις, όμως, στην παγίδα της υπερβολής. Επίλεξε ένα χρώμα και τοποθέτησέ το στο μάτι σου χωρίς να αγχωθείς για την ακρίβεια της εφαρμογής.Το ατημέλητο είναι πιο playful. Μην ξεχάσεις μια αδιάβροχη μάσκαρα - λόγω ζέστης - σε έντονη απόχρωση - ανάλογα φυσικά και με την περίσταση.

 

4. Κρεμώδες highlighter σε stick

Χρησιμοποιήστε κρεμώδη προϊόντα τα οποία θα έχουν ανάλαφρο αποτέλεσμα, χωρίς να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Ένα κρεμώδες highlighter πάνω από μια ελαφριά βάση, τονίζει τα μαυρισμένα σας ζυγωματικά και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας με λάμψη.

 

5. Φωτεινό lip balm με δείκτη προστασίας

Και φυσικά όλο το μακιγίαζ καθορίζεται από το lip balm σου ανεξαρτήτως ώρας. Ένα lip balm σε φυσικούς τόνους μπορεί να απογειώσει το look στην παραλία αλλά και ένα πιο έντονο το βράδυ σε μια έξοδο. Μην ξεχνάτε πως είναι σημαντικό να προστατεύουμε τόσο το πρόσωπο μας όσο και τα χείλη μας. Γι' αυτό επενδύστε σε αντηλιακό και lip balm με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

+1. Αντικατάστησε το ρουζ με το bronzer

Είναι γνωστό πως το μαύρισμα το καλοκαίρι προσφέρει μια σέξι αύρα, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό μας. Μπορείς να πετύχεις αυτό το ελαφρώς ηλιοκαμένο look στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας το bronzer τόσο για τα κοψίματα όσο και για το ρουζ . Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις και τις υπερβολές στην ηλιοθεραπεία προστατεύοντας το πρόσωπό σου

 

Εxtra bonus

Το καλοκαίρι συνδέεται με χαλαρές καταστάσεις. Οι ρυθμοί και οι τόνοι πέφτουν και οι εμφανίσεις είναι με την σειρά τους χαλαρές. Απόφυγε τις υπερβολές και το έντονο μακιγιάζ .Περιόρισε την χρήση του eye-liner, των ματ κραγιόν και των σκούρων αποχρώσεων. .Ανάδειξε την φρεσκάδα και την ξεγνοιασιά του καλοκαιρού μέσα από ένα φρέσκο πρόσωπο!