Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία αυξάνεται, όλοι περιμένουμε να ξεχυθούμε στις παραλίες και να απολαύσουμε τον ήλιο. Ωστόσο η μεγάλη έκθεση στον ήλιο κρύβει κίνδυνους για την υγεία του δέρματος μας.

Δες, λοιπόν, 5 skin tips που θα σε σώσουν αυτό το καλοκαίρι .

 

1. Αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό αποτελεί το must product που όλοι κουβαλάμε μαζί μας στην παραλία. Πόσο όμως must το θεωρούμε κατά τη διάρκεια της καθημερινότητας; Επιβάλλεται να φοράμε αντηλιακό και στο πρόσωπο αλλά και στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος μας-όχι μόνο στην παραλία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία αποτελεί βλαβερή για την επιδερμίδα καθώς και άκρως επικίνδυνη.

 

2. Aloe Vera στο κάψιμο από τον ήλιο

Ο ήλιος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καίει και χωρίς την απαιτούμενη προστασία, το κάψιμο από τον ήλιο δεν το γλυτώνεις. Σε αυτή την περίπτωση, η aloe vera με τις ευεργετικές της ιδιότητες είναι η κατάλληλη για να καταπολεμήσει αυτό τον κάψιμο. Ανακουφίζει, δροσίζει και ενυδατώνει το δέρμα καθώς καταπραΰνει το δέρμα παράλληλα.

 

3. Καθαρή επιδερμίδα πρωί και βράδυ

Ειδικά το καλοκαίρι, η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία έχει ως αποτέλεσμα να ιδρώνουμε και να ξεϊδρώνουμε συνεχώς. Ο ιδρώτας αυτός, λοιπόν, καλό είναι να απομακρύνεται από την επιδερμίδα μας. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να απαλλαγείς από τον ιδρώτα, τους ρύπους  και το μακιγιάζ είναι το συχνό ντουζ καθώς και η συχνή χρήση ενυδατικού νερού, σε μορφή σπρέι, που μπορείς να το έχεις πάντα και παντού μαζί σου.

 

4. Μην παραμελείς τα χείλη σου.

Οι περισσότερες από εμάς είναι σχεδόν σίγουρο ότι αμελούμε να προστατέψουμε τα χείλη μας από τον ήλιο με αποτέλεσμα, αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη. Ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε ένα lip balm με δείκτη προστασίας για να τα προφυλάξουμε από την ηλιακή έκθεση και να παραμείνουν ενυδατωμένα. Επίσης, η απολέπιση ανά τακτά διαστήματα θα κάνει τα χείλη μας πιο απαλά.

 

5. Κάνε απολέπιση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Η απολέπιση προσώπου και σώματος είναι είναι φανταστικός τρόπος να κάνουμε την επιδερμίδα μας να φαίνεται υγιής. Δοκίμασε ένα φυσικό scrub με υλικά από το σπίτι για ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα και θα νιώσεις την επιδερμίδα σου ανανεωμένη και γεμάτη υγεία.