Το μυστικό μου για να δημιουργήσω μια αίσθηση τροπική σε ένα χώρο είναι να προσθέσω μόνο ένα στοιχείο. Αλλά είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος και τα σημεία στα οποία αξιοποιώ το συγκεκριμένο στοιχείο, ώστε να έχω το αποτέλεσμα που επιθυμώ.

Τα μυστικά για τα Τροπικά Μοτίβα

Είτε πρόκειται για φυσικά φυτά ή για μοτίβα σε υφάσματα, το pattern των τροπικών φυτών είναι ο βασιλιάς της τροπικής διακόσμησης.

  • Αν τα φυτά τοποθετηθούν πυκνά σε ένα σημείο και στο σημείο αυτό προσθέσεις κάποια καθίσματα, μπορείς να δημιουργήσεις μια μικρή όαση χαλάρωσης.
  • Ιδανικά θα πρέπει να συνδυάζονται με έπιπλα και διακοσμητικά από ξύλο ρατάν, μπαμπού ή ακόμα και μεταλλικά σε χαρούμενα χρώματα.
  • Για ένα ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα, μπορείς στον τοίχο πίσω από τα φυτά να τοποθετήσεις μια φωτοταπετσαρία με μια εξωτική σύνθεση φυτών ή κάποιου αντίστοιχου ύφους προορισμού για να δώσεις τρισδιάστατη όψη.
  • Ακόμη και σε μικρότερες συνθέσεις ή σε λεπτομέρειες με τη χρήση μεμονωμένων φύλλων, τα τροπικά φυτά μπορούν να δώσουν πολύ δροσερό αποτέλεσμα.

 

  • Σε υφάσματα, πίνακες ή διακοσμητικά, τα τροπικά μοτίβα μεταμορφώνουν όλα τα δωμάτια. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να προσθέσετε κάποια διακοσμητικά μαξιλαράκια με μοτίβα τροπικών φύλλων στο κρεβάτι ή στο καθιστικό.
  • Τα τροπικά μοτίβα δείχνουν εξαιρετικά όταν συνδυαστούν με ασπρόμαυρα υφάσματα και φυσικά υλικά αλλά και με animal prints παραμένουν διαχρονικά.
  • Μπορείς να βρεις στο εμπόριο έτοιμα λευκά είδη με τροπικά μοτίβα ή να αγοράσεις ένα εντυπωσιακό ύφασμα καλής ποιότητας και να σου ράψουν ράνερ, σουπλά ή πετσέτες για το τραπέζι.
  • Έχεις έναν μονότονο τοίχο; Δώσε βάθος και δροσιά, επιλέγοντας τροπικά μοτίβα ως θέματα για τους πίνακες σου.

Whos the expert

Η Έλενα Αρσένογλου  είναι μια ταλαντούχα διακοσμήτρια, γνωστή για το αρμονικό και  μαγευτικό αποτέλεσμα που έχουν οι χώροι που αναλαμβάνει. Όλοι ξεχειλίζουν από Θετική Ενέργεια και Ευημερία, καθώς σε όλα τα έργα που αναλαμβάνει, χρησιμοποιεί τις τεχνικές του Φενγκ Σούι.

Η Έλενα Αρσένογλου και το γραφείο της Beyond Decoration παρέχουν τις πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες στο χώρο της διακόσμησης, καθώς είναι το μόνο γραφείο Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων και Κατασκευής σε παγκόσμιο επίπεδο που πιστοποιημένα εφαρμόζει τη μέθοδο του Φενγκ Σούι στο σχεδιασμό όλων των έργων που αναλαμβάνει. Το ταλέντο της έχει εκτιμηθεί από μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα, που συχνά της ζητούν να δημιουργήσει και να οργανώσει  ιδέες διακόσμησης και συμβουλές Φενγκ Σούι και να τις παρουσιάσει ζωντανά. Η Έλενα είναι η ιδρύτρια ενός πολύ δημοφιλούς blog, του MYLIFE το οποίο φιλοξενείται μέσα στην προσωπική της ιστοσελίδα www.elenaarsenoglou.com ενώ γράφει άρθρα για τη διακόσμηση, το Φενγκ Σούι και τη Ζεν διαβίωση.

 

Φωτογραφίες