Το νέο 500αράκι της FIAT, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA, ξεκινά την πορεία του και έρχεται να αλλάξει πολλά για τα οχήματα μηδενικών ρύπων.

  1. Το Fiat 500 γίνεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA
  2. Αυτονομία έως 320km στον κύκλο WLTP και ταχυφορτιστής 85 kW στο βασικό εξοπλισμό.
  3. Το πρώτο αυτοκίνητο πόλης με επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 και το πρώτο μοντέλο με το προωθημένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5.

Στα χέρια του DiCaprio

Ο Leonardo DiCaprio στηρίζει την ιδέα του νέου Fiat 500. Στο νέο video “All-In” προσκαλεί όλους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, όπως και άλλα διάσημα μέλη, σαν τους οίκους Giorgio Armani, Bvlgari και Kartell, τρεις εταιρείες που πρεσβεύουν το Made in Italy μαζί με τη Fiat.

Μέσω αυτής της σχέσης δημιουργήθηκαν και τα τρία συλλεκτικά Νέα Fiat 500. Για τη δημιουργία τους οι Armani, Bvlgari και Kartell είχαν ως αφετηρία τις παραδοσιακές αξίες του πιο διάσημου αυτοκινήτου της Fiat και τις χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τρία μοναδικά Νέα 500 που χαρακτηρίζονται από το στιλ, τη δημιουργικότητα, την υψηλή ποιότητα, αλλά και την δέσμευση για τη μέγιστη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Στοιχεία ενός θρύλου

Για να σχεδιάσει το μέλλον του 500, η ιταλική μάρκα ξεκίνησε από τα στοιχεία που το έκαναν θρύλο. Η πρώτη γενιά προσέφερε την ελευθερία και τη χαρά της αυτοκίνησης στο ευρύ κοινό τη δεκαετία του 1960. Το 500 εξέφρασε την αλλαγή μιας αγαπημένης μάρκας με ένα μοντέλο που παρέμεινε πάντα επίκαιρο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε πριν από 63 χρόνια. Με την παρουσίαση της 2ης γενιάς, το 2007, το 500 έφερε επανάσταση στο στιλ και τη γοητεία που μπορεί να εκπέμπει ένα αυτοκίνητο πόλης. Ένα μοντέλο που πάντα εξελίσσεται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Τώρα, το 2020, μια νέα εποχή αναδύεται και είναι ώρα για το 500 να χρησιμοποιήσει όλη τη δημοτικότητα του για να εμπνεύσει την αλλαγή και να γίνει μέρος της λύσης. Η αυτοκίνηση πρέπει να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, πιο συνδεδεμένη και πιο αυτόνομη και η 3η γενιά του Fiat 500 φέρνει αυτή την αλλαγή με στιλ και οδηγική απόλαυση.

Τα τρία μοναδικά 500 ( 500 Giorgio Armani, B.500 “MAI TROPPO” by Bvlgari και 500 Kartell) θα πωληθούν μέσω δημοπρασίας, με τα έσοδα να δωρίζονται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Earth Alliance, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Leonardo DiCaprio, και που σαν στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ-ΔΡΟΜΟΣ