Σε λίγες ημέρες πρωταγωνιστεί στην ταινία «Επικίνδυνες Κυρίες». Πώς ξεκίνησε, όμως, η J.Lo; Ποιες ήταν οι πρώτες συμμετοχές που έκανε στην αρχή της καριέρας της και την έκαναν να ξεχωρίσει; Με εμφανίσεις στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Λόπεζ παραμένει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στην επικαιρότητα.

 

Jack (1996)

Από τα πρώτα βήματα στον κινηματογράφο, η Λόπεζ έπαιξε στην λιγότερη γνωστή ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα από τη δεκαετία του ’90. Πλάι στους Ρόμπιν Γουίλιαμς και Νταϊάν Λέιν, της δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχει σε παραγωγές που θα της δώσουν τρομακτική ώθηση στη συνέχεια της καριέρας της. Είμαστε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, και η J.Lo ξεκινά να έχει μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ρόλους της.

 

Blood and Wine / Κρασί και Αίμα (1996)

Σε μια από τις τελευταίες δημιουργίες του για τον κινηματογράφο, ο σκηνοθέτης Μπομπ Ράφελσον συγκεντρώνει το καστ του και σε αυτό περιλαμβάνεται η Τζένιφερ Λόπεζ. Η σταρ παίζει δίπλα στους θρύλους Τζακ Νίκολσον και Μάικλ Κέιν σε ένα θρίλερ με έντονα στοιχεία φιλμ νουάρ και εντυπωσιάζει. Από τις εξαφανισμένες ταινίες της δεκαετίας του ’90 με το εντυπωσιακό καστ του να στηρίζει δυνατά την ταινία.

 

Selena (1997)

Η δεύτερη συνεργασία της Λόπεζ με τον σκηνοθέτη Γκρέγκορι Νάβα μετά το «Η Οικογένειά Μου» το 1995. Η ταινία βασίζεται στη ζωή της διάσημης Λατίνας τραγουδίστριας Σελίνα Κιντανίγια Πέρεζ από το Τέξας που μεσουράνησε στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ΄90 και είχε άδοξο τέλος στην ηλικία των 23 ετών, όταν την πυροβόλησε θανάσιμα η μάνατζερ της. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές ταινίες της Τζένιφερ Λόπεζ και μια από τις καλύτερες της φιλμογραφίας της στο σύνολο.

 

Anaconda (1997)

Η Τζένιφερ Λόπεζ ταξιδεύει στα δάση του Αμαζονίου με το πλήρωμά της όταν ένα τεράστιο και πεινασμένο ανακόντα απειλεί να τους αφανίσει. Στην επιτυχία του Λουίς Λόζα, η Λόπεζ συναντά τους Ice Cube, Έρικ Στολτζ, Όουεν Γουίλσον και Τζον Βόιτ σε ένα περιπετειώδες θρίλερ με ασταμάτητο κυνηγητό και ανατριχιαστικές στιγμές.

 

U-Turn / Τυφλή Στροφή (1997)

Το 1997 φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά για τη Λόπεζ στον κινηματογράφο. Εδώ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Όλιβερ Στόουν, παίζει στο πλευρό του Σον Πεν, του Νικ Νόλτε και του Μπίλι Μπομπ Θόρντον σε ένα θαυμάσιο θρίλερ, σίγουρα από τις πιο παρεξηγημένες ταινίες του δημιουργού της. Μέσα στο ανδροκρατούμενο καστ της ταινίας, η Λόπεζ ξεχωρίζει με τη λαμπερή παρουσία της.

 

Out of Sight / Εκτός Ελέγχου (1998)

Η Τζένιφερ Λόπεζ πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ σε μια από τις καλύτερες ταινίες του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Βασισμένη στο βιβλίο του Έλμορ Λέοναρντ, η ταινία συνδυάζει υπέροχα το crime film με την κωμωδία και το δίδυμο Κλούνεϊ-Λόπεζ μας προσφέρει μερικές αξιομνημόνευτες σκηνές. Η ταινία διατηρεί δικαιολογημένα ένα καλτ χαρακτήρα.

 

Antz (1998)

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της Λόπεζ στη δεκαετία του ’90 έγινε με ένα διαφορετικό τρόπο. Έτσι, στη γνωστή ταινία του 1998 η Λόπεζ έπαιξε ένα διαφορετικό ρόλο από ότι μέχρι είχε κάνει. Υπήρξε και η πρώτη φορά που η Τζένιφερ Λόπεζ έδωσε τη φωνή της σε ένα χαρακτήρα ταινίας. Συγκεκριμένα έδωσε τη φωνή της στην Αζτέκα. Ανάμεσα στα υπόλοιπα κινηματογραφικά μυρμήγκια, βρίσκουμε τις φωνές των Τζιν Χάκμαν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Σάρον Στόουν, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ανν Μπάνκροφτ και Γούντι Άλεν.