Από πότε μια μοτοσικλέτα πρωταγωνιστεί στο περίφημο Φεστιβάλ Design του Λονδίνου;

Από τη στιγμή που ο κορυφαίος ντιζάινερ Tom Dixon σχεδίασε αποκλειστικά την Moto Guzzi V7, παρουσιάζοντας την ξεχωριστή δημιουργία του στο Coal Office, το δημιουργικό του γραφείο στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Μαζί με την καινοτομία της χρονιάς V85 TT, η Moto Guzzi τίμησε το μοντέλο που επέλεξε ο φαν της μοτοσικλέτας και της ίδιας της ιταλικής εταιρείας να σχεδιάσει σε μια ειδική εγκατάσταση που στήθηκε από τις 14 έως τις 22 του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.  

Η Moto Guzzi V7 Tomoto signed by Dixon αποτελεί, φυσικά, μοναδικό κομμάτι, που δεν θα επαναληφθεί, και συνδυάζει την τέχνη της μοτοσικλέτας με το βιομηχανικό ντιζάιν. Μαζί με το άλλο αστέρι, την V85 TT -great traveler της οικογένειας- έλαμψαν από κοινού μέσα στο creative σκηνικό του Λονδρέζικου ντιζάιν.

Πώς μεταμόρφωσε ο Tom Dixon tο best-seller της Moto Guzzi;

Η Tomoto διαθέτει την χειρόγραφη σφραγίδα του Dixon - κυριολεκτικά - αφού ο ίδιος την υπέγραψε επιλέγοντας ένα εκτυφλωτικά έντονο ροζ χρώμα. Η V7 Tomoto συνδυάζει την τεχνολογία του οίκου με ένα μοναδικό σχεδιασμό των ελαστικών, των καλυμμάτων τους και του προβολέα που εμπνέεται από το φωτιστικό Fin Obround, που σχεδίασε ο Dixon το 2012.

Στην ίδια εγκατάσταση οι φαν είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την V9 Bobber και την ολοκαίνουργια V85 TT  που μας πήγε πίσω στις δυναμικές εποχές της δεκαετίας του '80, τότε που ξεκίνησαν όλα. Παρά το retro στιλ της V85 TT, η σημερινή και σύγχρονη κατασκευαστική ματιά της Moto Guzzi έχουν φροντίσει να προσφέρουν στο off-road μοντέλο της χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στις εκτός δρόμου πορείες...