Φθινοπωρινή, σε καινούργιο χώρο στην καρδιά της Αθήνας, η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, παραμένει πιστή στο ραντεβού της για 24η χρονιά. Μεταξύ των 36 γκαλερί βρίσκεται η Evripides Art Gallery όπου μαζί με την Ντένη Θεοχαράκη υποδέχονται το φιλότεχνό κοινό της Art Athina στο Hall D7.

Η θεματολογία των καλλιτεχνικών της έργων είναι ανθρωποκεντρική, εμπνευσμένη από προσωπικές εμπειρίες σε χώρες της Άπω Ανατολής. Τα ρεαλιστικά πορτραίτα συντίθενται από την απτή πραγματικότητα, ενώ αποτελούν ζωγραφική πολυπολιτισμική πρόκληση με στόχο την ανάδειξη του ανθρώπινου ψυχισμού.

Ο νέος χώρος διεξαγωγής της 24ης Art Athina είναι το έντονα συνδεδεμένο με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, Ζάππειο Μέγαρον. Πρόκειται για το πρώτο κτήριο που ανεγέρθηκε παγκοσμίως για την εξυπηρέτηση ολυμπιακών αναγκών και το οποίο αποτελεί κόσμημα του νεοκλασικού ρυθμού. Μία ενότητα, ωστόσο, της φετινής διοργάνωσης, το Video, θα βρει στέγη κάτω από τα άστρα του αθηναϊκού ουρανού, στον παλαιότερο εν λειτουργία θερινό κινηματογράφο της Αθήνας, στην Αίγλη Ζαππείου.

 H έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και διαρκεί μέχρι την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.