Για 11η συνεχή χρονιά, η γαλλική εξοχή φιλοξενεί στις 30 Ιουνίου οικογένειες, παιδιά και φίλους με οικοδεσπότη το Dacia Duster σε απόσταση μόλις 60 χλμ από το Παρίσι. Το καθιερωμένο Μεγάλο Καλοκαιρινό πικ-νικ με Duster ανοίγει επισήμως το καλακαίρι και αποτελεί ψυχαγωγική δραστηριότητα για χιλιάδες Παριζιάνους, που συμμετέχουν σε μια comme-il-faut εκδρομή στην γαλλική εξοχή. Ειδικά, φέτος, θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες του πρώτου σε πωλήσεις SUV της ευρωπαϊκής αγοράς, που πλέον έρχεται με ολοκαίνουργιο κινητήρα.

Αντίστοιχα με ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία, το Duster που πλέον βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του, πρωταγωνιστεί ήδη ανάμεσα στα σύγχρονα crossover της ελληνικής αγοράς και έχει συμβάλλει κατά πολύ στην αύξηση πωλήσεων της Dacia, κατά σχεδόν 50%, το πρώτο 4μηνο του έτους. Πλέον, αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντοχή του, την πρακτικότητα και την απτή του ποιότητα, που μεταξύ άλλων τονίζεται από το επίπεδο εξοπλισμού, άνεσης και ασφάλειας σε όλες τις εκδόσεις του.

Η πλέον πρόσφατη πινελιά αναβάθμισης του Dacia Duster σηματοδοτείται με έναν από τους πιο σύγχρονους turbo κινητήρες βενζίνης, τον Energy 1.3 TCe. Αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ Groupe Renault και Daimler, ο νέος κινητήρας συνδυάζει οδηγική εμπειρία, ομοιόμορφη κατανομή ροπής από χαμηλές στροφές και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου/εκπομπών CO2. Ανάλογα με την έκδοση, η ιπποδύναμη μπορεί να είναι είτε 130, είτε 150 ίππους και αντίστοιχα η ροπή 240 ή 250 Nm, ενώ οι τιμές μέσης κατανάλωσης από 6,0 έως 6,4 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, οι επιδόσεις τελικής φτάνουν τα 200 χλμ./ώρα (έκδοση 1.3 TCe 150), ενώ ο νέος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Εκτός του νέου Energy 1.3 TCe, η γκάμα κινητήρων του Duster συμπληρώνεται από τον diesel 1.5 Blue dCi 115hp τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Με τιμή από €15.980, ο νέος turbo κινητήρας βενζίνης βελτιώνει ακόμα περισσότερο το Value for Money του Duster και συνοδεύεται από 5 Χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση μαζί με 3 Χρόνια Οδική Βοήθεια.