Στολίσαμε το δέντρο, ανάψαμε το τζάκι, και τα Χριστούγεννα είναι πλέον κοντά. Η σειρά κρασιών Μελισσόμαντρα-Καλλιγά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων είναι εδώ για να τα κάνει μοναδικά! Με αφορμή αυτή τη μεγάλη γιορτή, η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική εταιρία της Ελλάδας εμπλουτίζει το γιορτινό μας τραπέζι με τη σειρά Μελισσόμαντρα-Καλλιγά σε 3 διαφορετικές ετικέτες: κόκκινο, ροζέ και λευκό.

Πίσω από το όνομα της «Μελισσόμαντρας» κρύβεται ο «Μύθος της Αναβύσσου». Εκεί, στον μεγάλο Αμπελώνα του παππού Μίμη, κάθε Τρύγο του Σεπτέμβρη στήνεται πανηγύρι. Ολημερίς τρυγούν και το σούρουπο ξαποσταίνουν.

Όμως κάθε χρόνο οι φυτιές δίπλα στον πέτρινο μαντρότοιχο ταλαιπωρούν τους τρυγητές : Εκατομμύρια μέλισσες βρίσκουν καταφύγιο στη δροσερή σκιά ανάμεσα στη μάντρα του Κτήματος και την πρώτη σειρά των Αμπελιών. Όσο ο ήλιος καίει κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει , μια και οι μέλισσες προστατεύουν το καταφύγιό τους. Πρέπει να πέσει η νύχτα, οι μέλισσες να ησυχάσουν, οπότε να τρυγηθούν και οι φυτιές της μάντρας.

Με τα χρόνια ο Οινοποιός κατάλαβε ότι τα σταφύλια της μάντρας, προφανώς λόγω των μελισσών, είναι πιο γλυκά και πάντα πιο εκλεκτά, γι’ αυτό και φτιάχνουν το πιο καλό κρασί. Σιγά – σιγά όλοι έμαθαν το μυστικό και το κρασί της «Μελισσόμαντρας» έγινε περιζήτητο σε όλη την περιοχή. Έτσι γεννήθηκε ο «Μύθος της Αναβύσσου».

Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό είναι ένας οίνος ξηρός με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας. Συνδυάζεται άριστα με κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες.

Η νέα Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache, είναι ένα ροζέ κρασί, με χρώμα λαμπερό με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Η γεύση του είναι φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας και αναδύεται ένα υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων. Επίγευση διαρκείας που προκαλεί σε νέα γεύση. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.

Τέλος, η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, είναι ένας οίνος ξηρός, επίσης με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Ένα μοναδικό κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8ο – 12ο C.

Οπότε φέτος τα Χριστούγεννα ας μοιραστούμε μία Μελισσόμαντρα-Καλλιγά με αυτούς που αγαπάμε, γεμίζοντας με αρώματα και γεύσεις το σπίτι μας. Καλές γιορτές και στην υγειά σας!