Το “500 μίλια μακριά” είναι ένα μαγαζί στην Αθήνα, Σαλαμίνος 43, 10 λεπτά μακριά από το σταθμό Μεταξουργείου ή Κεραμικού ή και Θησείου... στο κέντρο των αποστάσεων έχεις φτάσει “500 μίλια μακριά”, ένα μαγαζί γεμάτο ροκ και καλλιτέχνες παντός τέχνης!
Θα το αναγνωρίσεις από τον τεράστιο Jim Morrison ζωγραφισμένο στον τοίχο ή τον Joker, φυσικά υπό τη μορφή του Heath Ledger .

Το “500 μίλια μακριά” δεν είναι μια απλή καφετέρια. Και είναι must για όσους λατρεύουν τα παιχνίδια! Ο χώρος ενδείκνυται για τους λάτρεις των RPG games! Στο πατάρι, βρήκαμε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς από κόμιξ, επιτραπέζια, αλλά και βιβλία για τα αγαπημένα του παιχνίδια! Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά κλασσικά, όπως το Dungeons and Dragons, το Vampires αλλά και πολλά indie διαμάντια..

Τα πήραμε και πήγαμε στο υπόγειο. Εκεί, καθίσαμε στα ειδικά διαμορφωμένα και ηχομονωμένα δωματιάκια, με τα μεγάλα τραπέζια και παίξαμε τα παιχνίδια μας μέχρι το βράδυ!

Έπειτα βγήκαμε στον πεζόδρομο. Εκεί απολαύσαμε την μπύρα μας, που διαλέξαμε μέσα από 50 διαφορετικές μπύρες, μέσα στα γιασεμιά και τα νυχτολούλουδα, και οι μυρωδιές τους ήταν τόσο γλυκές, που ξεχάσαμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της Αθήνας. Τσιμπήσαμε και μια πίτσα, η οποία σερβίρεται και σε vegan επιλογή, όπως και όλα τα φαγητά που προσφέρει το 500 miles.

Μάθαμε ότι το χειμώνα φιλοξενούνται djs και liveάκια στο μαγαζί, αλλά οι εκδηλώσεις τους δε σταματούν εκεί. Τώρα το καλοκαίρι, το ευαισθητοποιημένο αυτό μαγαζί, φιλοξενεί και εκθέσεις χειροποίητων με φιλανθρωπικό σκοπό! Για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουνίου, μαζεύονται χειροτέχνες διαφόρων τεχνικών και υλικών και προσφέρουν τα καλλιτεχνήματά τους σε όλους εμάς, για αυτόν τον σκοπό!
Μας έδωσαν προσκλήσεις, και μας ενημέρωσαν ότι δωράκια θα δωθούν σε όλους τους YOLO fans που θα περάσουν απ’την έκθεση και θα βοηθήσουν από την πλευρά τους σε αυτήν την υπέροχη εκδήλωση αλληλεγγύης! Αρκεί απλώς να αναφέρετε ότι είστε ένας από την οικογένεια του YOLO!!!

Ραντεβού λοιπόν όλοι, το Σ/Κ 16 & 17 του μηνός, από τις 17:00 έως το βράδυ, στο 500 μίλια μακριά! Σαλαμίνος 43, Μεταξουργείο! YOLO fans!!!

Event link

https://www.facebook.com/events/259678234599778/

500 μίλια μακριά

https://www.facebook.com/500milesaway/

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

https://www.facebook.com/msf.greece/

 

Φωτογραφίες