Το The Mall Athens διοργανώνει για πρώτη φορά ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για τους λάτρεις της Τέχνης και όχι μόνο.

Από τις 6 έως τις 22 Οκτωβρίου, το αγαπημένο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού, σχεδιάζει και υλοποιεί το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες, το The Mall Athens θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες καλλιτεχνικές προτάσεις και δραστηριότητες, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους δημιουργούς.

Το αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER» που θα επεκταθεί και στα 4 επίπεδα του εμπορικού κέντρου, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19:00. Όλες οι δράσεις του θα είναι προσβάσιμες κατά τις ώρες λειτουργίας του The Mall Athens, με δωρεάν είσοδο για όλους.

Οι εκθέσεις, καθώς και τα εργαστήρια, έχουν σχεδιαστεί σε οργανικό διάλογο με τη δομή και το περιεχόμενο κάθε επιπέδου του The Mall Athens. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν ολοκληρωμένα αφιερώματα, παρουσιάσεις και εκθέσεις σημαντικών πρωτότυπων έργων όπως αυτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, καθώς και δεκάδων άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών. Το κοινό θα μπορέσει επίσης να παρακολουθήσει πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκθέσεις σχεδιασμένες σε συνεργασία με Μουσεία και Ιδρύματα, όπως την έκθεση «Ελληνική Μόδα από τις Συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος», την έκθεση «Καρέ Καρέ: ο Μαγικός Κόσμος της Finos Film», ή την έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με τίτλο «Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης».

Το σύγχρονο εικαστικό πρόγραμμα του «ART TAKE OVER» περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και κατασκευής, γλυπτικής και εικαστικού ενδύματος, ενώ παράλληλα διοργανώνεται ο διαγωνισμός ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας με τίτλο «Οι Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας»,, σε συνεργασία με τη δυναμική ψηφιακή κοινότητα ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Για τους λάτρεις της σύγχρονης ζωγραφικής σχεδιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ΑΓΟΡΑ / AGORA». Τα έργα των 30 διακεκριμένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν, πωλούνται υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η ομαδική εγκατάσταση εικαστικού ενδύματος με τίτλο “Fashion Tales”, ενώ στο 2ο επίπεδο του The Mall Athens θα παρουσιαστεί η Έκθεση Σύγχρονης Γλυπτικής σε συνομιλία με τα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Ακόμη, η έκθεση κατασκευής & design με τίτλο «SHOPPING BAG», συγκεντρώνει εικαστικούς και designers που μεταμορφώνουν μια λευκή χάρτινη σακούλα σε αυτοτελές χρηστικό αντικείμενο ή αντικείμενο τέχνης.

Ακόμη, στο πλαίσιο της δράσης του «ART TAKE OVER», θα πραγματοποιηθεί και η εικαστική δράση “Στάσεις και Διαδρομές”, κατά τη διάρκεια της οποίας φοιτητές και απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), θα μετατρέψουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 21/10.

Τέλος, καθημερινά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με ελεύθερη συμμετοχή, ολοκληρώνουν τη δράση.

Το αγαπημένο εμπορικό κέντρο για ακόμα μια φορά εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες και να εκφραστούν μέσα από εργαστήρια τέχνης και άλλα εικαστικά δρώμενα.

Το The Mall Athens, ο No1 προορισμός για μόδα, ομορφιά, αγορές και διασκέδαση, καλεί μικρούς και μεγάλους να ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης μέσα από τις πολυάριθμες εικαστικές δράσεις και να βιώσουν μια πολυσχιδή εικαστική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ART TAKE OVER:

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΑΓΟΡΑ / AGORA

Συμμετέχουν:

Γιάννης Αδαμάκης, Ελέσα Αντύπα, Νεκτάριος Αποσπόρης, Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Βασίλης Γκούμας, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Καρόκης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Νικόλας Κληρονόμος, Νίκος Κρανάκης, Δημήτρης Κρέτσης, Στέλλα Μελετοπούλου, Ρούλη Μπούα, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Ελιάννα Προκοπίου, Νίκη Πρόκου, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Αντώνης Τσακίρης, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή.

(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)