Από την πρώτη φορά που συστήθηκε στο κοινό, πριν από αρκετές δεκαετίες, το METAXA Grande Fine έχει αναγνωριστεί ως μια μοναδική αισθητική πρόταση που αποτίει φόρο τιμής στην Ελλάδα: Τις παραδόσεις, την αισθητική, την τέχνη αλλά και τον εμπνευσμένο τρόπο ζωής που την χαρακτηρίζει.

Η λευκή, πορσελάνινη καράφα του, διακοσμημένη με πολύχρωμα μοτίβα εμπνευσμένα από την ελληνική παραδοσιακή τέχνη, έχει αναδείξει το METAXA Grande Fine σε ένα ξεχωριστό δώρο, ένα μοναδικό συλλεκτικό αντικείμενο, ένα αυθεντικό κομμάτι Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, ο εξαιρετικός συνδυασμός οινικών αποσταγμάτων και Mοσχάτων από τη Σάμο έχει καθιερώσει το METAXA Grande Fine ως μία εκλεπτυσμένη επιλογή για τους λάτρεις των φίνων αποσταγμάτων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, το METAXA Grande Fine επανασυστήνεται σε μία συλλεκτική έκδοση, που ενώ εξακολουθεί να εμπνέεται από τις ελληνικές ρίζες της, είναι ειδωμένη με μια νέα, σύγχρονη ματιά, αυτή της καταξιωμένης σχεδιάστριας Ροδάνθης Σεντούκα, μίας δημιουργού που έχει ισχυρούς δεσμούς με τον Oίκο Μεταξά.

Στο κομψό σχέδιο που προτείνει, η Ροδάνθη Σεντούκα έχει συλλάβει τόσο την πεμπτουσία της ζωής όσο και το ελεύθερο πνεύμα της Ελλάδας.

Μερικές μόνο χιλιάδες φιάλες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως.

Ελληνική έμπνευση, σύγχρονη άποψη

Τιμώντας τις ελληνικές ρίζες του Oίκου Μεταξά, η Ροδάνθη Σεντούκα μας αποκαλύπτει ξανά το METAXA Grande Fine μέσα από ένα σύγχρονο σχέδιο. Η νέα, συλλεκτική έκδοση τονίζει τον μοναδικό του χαρακτήρα, τιμώντας την ελληνική του ταυτότητα με ένα νέο εκφραστικό ύφος.

«Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό τοπίο, τα μικρά στενά δρομάκια, τα λιτά μοτίβα και την απλότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Οι φόρμες καθορίζουν το σχέδιο, απλό, ζωντανό και ανθρώπινο. Το ειδυλλιακό τοπίο ορίζει τη χρωματική παλέτα: λευκό για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μπλε για τη θάλασσα και χρυσό για τον ήλιο. Η μινιμαλιστική προσέγγιση είναι σκόπιμη, διότι, κατά την άποψή μου, το ποτό αυτό μιλάει από μόνο του, οπότε μένει στον σχεδιασμό της φιάλης να δημιουργήσει χώρο για ερμηνείες και ανακαλύψεις», λέει η σχεδιάστρια.

Ανακαλύψτε το METAXA Grande Fine

Το METAXA Grande Fine είναι ένα blend από παλαιωμένα αποστάγματα και αρωματικά Mοσχάτα από τη Σάμο, που δημιουργούν ένα ποτό με απαλό κι εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, το METAXA Grande Fine αποκαλύπτει έναν γεμάτο, στρογγυλό χαρακτήρα που αφήνει τον ουρανίσκο με γεύσεις γλυκών μπαχαρικών, αποξηραμένων φρούτων και παλαιωμένης βελανιδιάς.

Γευτείτε το METAXA Grande Fine κατά προτίμηση σκέτο ή με πάγο.

Εμφάνιση: Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα.

Μπουκέτο: Δρυς, γλυκά μπαχαρικά, αποξηραμένα βερίκοκα και δαμάσκηνα, γλυκόριζα.

Επίγευση: Στρογγυλή και γεμάτη, με μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, αλλά και παλαιωμένη δρυ, λευκή σταφίδα, μέλι, πούρο, κέδρο.