Οταν τρέχεις όλη μέρα για να προλάβεις μαθήματα, διάβασμα, εργασίες, κάνα καφέ με τις φίλες σου… άντε να ‘χεις διάθεση μετά για γυμναστικές. Σου 'χω 4 απλούς τρόπους ώστε να γυμναστείς αβίαστα ανά πάσα στιγμή, σχεδόν, χωρίς κόπο.

1. Σύσφιξη γλουτών
Αυτό μπορείς να το κάνεις παντού, είτε στη βιβλιοθήκη όσο διαβάζεις, είτε στο δωμάτιο σου, είτε μέσα στην τάξη ενώ σημειώνεις. Βάζε δύναμη και σφίξε τους γλουτιαίους μυελούς σου για τουλάχιστον 10’’. Μετά χαλάρωσε κι επανάλαβε το από 10 ως 20 φορές. Κάθε φορά που θα θες να το αναβάλλεις, απλά σκέψου τα σορτσάκια που θα φοράς με άνεση το καλοκαίρι.

2. Σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε
Κάθε φορά που λες απέξω το μάθημα ή επαναλαμβάνεις από μέσα σου αυτά που διάβασες, γυμνάσου και κάψε θερμίδες με το να κάθεσαι και να σηκώνεσαι από την καρέκλα. Προσοχή: δεν θα ακουμπάς, το βάρος θα μοιράζεται στα πόδια σου. Μην κλέβεις! Φρόντισε να κρατάς ίσια την πλάτη σου και να ολοκληρώνεις σετ των 10 ή 20 κάθε φορά.

3. Τόνωση σώματος και κοιλιακών
Λύγισε τα γόνατα, βάλε δύναμη στις παλάμες σου παράλληλα με το σώμα σου και σήκω κάπως έτσι αργά-αργά απ’ την καρέκλα χωρίς όμως να λυγίζεις τα χέρια. Μείνε «στον αέρα»  για 10’’ το λιγότερο κι επανάλαβε -χωρίς να δυσανασχετείς- για 10 σετ. Μην ξεχνάς να διαβάζεις παράλληλα!

4. Τα βάρη της γνώσης
Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει από 2 απόψεις: θα κάνεις μπράτσα και θα θυμάσαι να πίνεις πολύ νερό. Αν σκέφτηκες να χρησιμοποιήσεις μπουκάλι με αναψυκτικό δώρον άδωρον. Θα κάνεις μια τρύπα στο νερό! Κάτσε στην καρέκλα σου, ίσιωσε  πλάτη κι ώμους και σήκωνε 1 ή 2 μπουκάλια νερό ενώ διαβάζεις. Ανάμεσα στα διαλείμματα σου δίνω την άδεια να αλλάζεις σελίδα.