Κάπου ανάμεσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας, τους γρήγορους ρυθμούς στη δουλειά, το διάβασμα και τις συναντήσεις για τις ομαδικές εργασίες είναι υπερβολικά εύκολο να ξεχαστείς και να φας το μεσημεριανό σου λίγο πριν το απόγευμα. Όχι, όντως συμβαίνει. Κι αυτούς τους ανθρώπους που συνηθίζουν να λένε "είχα τόση δουλειά/τόσο πολύ διάβασμα που ξέχασα να φάω" στ' αλήθεια δεν τους πίστευα. Μέχρι που μου έτυχε και μένα!

Αποτέλεσμα εικόνας για eating gif

Όταν ακούς, λοιπόν, το στομάχι σου να γουργουρίζει και να παραπονιέται τύπου "επ, κάτι ξέχασες", τότε θυμάσαι να βγάλεις το ταπεράκι της μαμάς και να αρχίσεις να τρως όσο πιο βιαστικά γίνεται (μεγάλο λάθος κι αυτό). Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο American Journal of Clinical Nutrition, καλό θα ήταν να τρως το μεσημεριανό σου πριν τις 3, αν θέλεις στ' αλήθεια να χάσεις βάρος (ή έστω να μην πάρεις).

Σχετική εικόνα

Κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί η πείνα ελέγχεται από τον κιρκαδικό ρυθμό, οπότε όταν καθυστερείς το μεσημεριανό, αντίστοιχα καθυστερεί και το σώμα σου να κάνει καύσεις ή σωστή πέψη. Προφανώς, το να τρως το μεσημεριανό σου πριν τις 3 δε σου εγγυάται απώλεια βάρος, αλλά σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και τη συστηματική άσκηση, απλά ετοιμάσου να δεις μεγάλη αλλαγή στο σώμα και στη διάθεση σου!

xx