Προσοχή! Αν δεν έχεις δει ακόμη τα 4 νέα επεισόδια των Gilmore Girls, κλείσε αμέσως αυτό το άρθρο! Αν συνεχίζεις να το διαβάζεις, να ξέρεις ότι αυτό γίνεται ξεκάθαρα με δική σου ευθύνη. Μόλις πριν λίγα λεπτά, που λες, τελείωσα και το τέταρτο επεισόδιο - ευτυχώς τα είδα με τη σειρά, οπότε η ξενέρα ήρθε έτσι όπως έπρεπε, κάπου στο τέλος. Από την αρχή, όμως, κάτι δε μου πήγαινε καλά: θες επειδή δεν έπαιξαν οι τίτλοι όπως τους είχαμε συνηθίσει (με το χαρακτηριστικό τραγούδι που αγαπώ); Θες επειδή η Lorelai δεν είναι πια η φιγούρα που θυμόμασταν (ε πέρασαν και τόσα χρόνια πια); Θες επειδή οι προσδοκίες μου γι' αυτό το revival ήταν τουλάχιστον διπλάσιες από το μπόι μου (ντάξει, δεν είμαι δα και τόσο ψηλή); Μου έλειψαν αρκετά πράγματα που περίμενα/ήθελα να δω και τελικά δεν μας έκαναν τη χάρη, αλλά πιο συγκεκριμένα μου έλειψαν τα παρακάτω:

1. Η Emily από το γάμο της Lorelai και του Luke. Έτσι όπως έγινε, δηλαδή, πάλι καλά που πρόλαβε να πάει και η Rory. Κι εκεί που νομίζαμε πια ότι μάνα και κόρη τα έχουν βρει, τσουπ, η Lorelai παντρεύεται λίγο νωρίτερα από αυτό που είχαν κανονίσει και δεν της λέει κουβέντα.

2. Η Rory δε διάλεξε τον άντρα της ζωής της. Το αγόρι της τη χωρίζει (όχι ότι τον ήθελε), ο Jess δεν κάνει καμιά κίνηση, ο Logan είναι αρραβωνιασμένος και παντρεύεται (καλά δεν κατάλαβα;), ο Dean περιμένει το δεύτερο του παιδί, άρα ποιος μένει; Κανείς; Κι αν με ρωτάς, εγώ που ήμουν #teamJess από την αρχή, τώρα έχω πάει προς Logan μεριά.

3. Δεν είδαμε ποτέ τον επίσημο γάμο της Lorelai και του Luke. Okay παιδιά, βιαστήκατε και παντρευτήκατε λίγο πριν το γάμο σας, αλλά δεν έπρεπε να δούμε τι έγινε και στον κανονικό γάμο; Δεν έπρεπε να δούμε όλη την πόλη μαζεμένη να το γλεντάει; Όχι;

4. Που βρέθηκε ο κύριος Kim βρε παιδιά; Αλήθεια τώρα, από που ξεφύτρωσε; Υπήρχε πάντα; Τον είχαν αναφέρει ποτέ; Ούτε καν;

5. O Jess γιατί εμφανίστηκε για τόσο λίγο; Και με ΤΕΤΟΙΟ μαλλί; Και γιατί δεν ήταν στο γάμo; Γι' αυτό περιμέναμε εμείς τόσο καιρό; Δηλαδή, πρόλαβαν να καλέσουν την Lane και όχι τον Jess;

6. Ναι, θέλαμε να δούμε τη Rory να ολοκληρώνει το βιβλίο της. Η' έστω να μάθουμε ακριβώς τι έγραφε. Η' τέλος πάντων να έβρισκε μια δουλειά που της αρέσει να ησυχάσουμε κι εμείς.

7. H Emily βρήκε άλλον; Ε όχι δα, λίγο αλλοπρόσαλλη αυτή η γυναίκα. Και γιατί φαγώθηκε να ξεφορτωθεί το σπίτι και τα πράγματα και να συνεχίζει να μπερδεύεται με το θέμα Lorelai - Luke; Δε συμφωνώ. Θα ήθελα να τη δω λίγο ήρεμη, χωρίς τις τρέλες της. Τον άντρα σου έχασες καλέ Emily.

8. Προφανώς και θα θέλαμε να δούμε περισσότερο τη Sookie. Όχι απλά να φτιάχνει τούρτες για το γάμο της Lorelai, αλλά να δουλεύει μαζί της και να υπάρχει πιο έντονα στη ζωή των κοριτσιών.

Y.Γ. Η Paris και ο Kirk συνεχίζουν να είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σ' αυτή τη σειρά - αμέσως μετά τους πρωταγωνιστές της φυσικά.

Υ.Γ. Τι εννοείς η Rory είναι έγκυος;

xx