Αν κάτι μας έχει διδάξει η ζωή, αυτό σίγουρα είναι να μην πηγαίνουμε κόντρα σε δυο κατηγορίες εργαζομένων: τις κομμώτριες και τους ταξιτζήδες. Τουλάχιστον η δική μου φιλοσοφία λέει πως αυτά τα άτομα τα έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας - τις μεν γιατί κρατούν ψαλίδι, τους δε για χάρη της σωματικής μας ακεραιότητας. Κι ενώ ο ταξιτζής (ο σωστός, ο παραδοσιακός) θα σου πει ό,τι ξέρει και δεν ξέρει (έλα παραδέξου το, όταν ψοφάς για κους κους παίρνεις την ελάχιστη διαδρομή) η κομμώτρια θα σου κρατήσει και μερικά μυστικά. Κι όταν λέω μυστικά, εννοώ πράγματα καθοριστικά για εσένα και για τα μαλλιά σου. Κι όταν λέω μερικά, εννοώ αυτά τα 9:

1. Δεν μπορεί καν να μεταμορφώσει τα μαλλιά σου όπως εκείνης της celebrity. Τύπωσες χιλιάδες φωτογραφίες της Jennifer Aniston πιστεύοντας ότι η κομμώτρια σου θα καταφέρει να πετύχει το χρώμα και το κούρεμα της. Όταν σου είπε "Okay, άστο πάνω μου" ήξερε ότι κάτι τέτοιο απλά δεν πρόκειται να συμβεί. Τι περίμενες όμως; Να σε ταράξει λέγοντας σου την αλήθεια; Ε όχι.

2. Το "πολύ λίγο" που της λες είναι υποκειμενικό. Εσύ ουσιαστικά της ζητάς να μην στα κόψει καν τα μαλλιά σου και ως δια μαγείας να φύγει η ψαλίδα και να γίνουν πιο λαμπερά στο λεπτό. Για εκείνη το "πολύ λίγο" είναι σίγουρα 3-4 πόντοι. Σόρρυ, ήθελες να τ' ακούσεις τώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για hairdresser's gif

3. Βαριέται τρομερά να συζητάτε για μισή ώρα για την - ριμάδα - απόχρωση που θέλεις. Δεν πηγαίνεις για κουβεντούλα και σον σον, περιμένει να έχεις αποφασίσει τι χρώμα θέλεις και απλά να το διαλέξεις από τον κατάλογό της. Αν πάλι δεν έχεις διαλέξει, περιμένει να πας λίγο νωρίτερα για να χαζέψεις τα χρώματα και πάλι να επιλέξεις μόνη σου αυτό που θέλεις. Ναι, να σε συμβουλεύσει, δεν έχει θέμα. Μην της πιάνεις, όμως, την κουβέντα όταν είναι πνιγμένη στα ραντεβού.

4. Βαριέται να ακούει το μακρύ και το κοντό της κάθε πελάτισσας. Μπορεί να σε χώρισε ο Φάνης μια μέρα πριν, να μάλωσες με την κολλητή σου, να ερωτεύτηκες κάτι τέλειες γόβες, να έπεσες πάνω στην πρώην του πρώην ή στην νυν του πρώην ή στον ίδιο τον πρώην, να έχεις τόσα να της πεις που ΔΕ θέλει με τίποτα ν' ακούσει. Η' και να θέλει, σίγουρα δεν την νοιάζουν οι λεπτομέρειες. Μείνε στα βασικά.

5. Δεν έχει καμία διάθεση να σε υπηρετεί. Γιατί, ψέματα; Θέλεις να σου φτιάξει καφέ, μετά ζεστή σοκολάτα, να σου ανανεώνει τα περιοδικά που έχεις μπροστά σου, να σου κάνει το μαλλί τέλειο ενώ παράλληλα σου κάνει και ψυχανάλυση, να σου κάνει κοπλιμέντα ενώ παράλληλα να σε συμβουλεύει για το πως να λούζεσαι. Εντάξει, εσύ κασκαντέρ θέλεις, όχι κομμώτρια.

Αποτέλεσμα εικόνας για hairdresser's gif

6. Δεν ξέρει τα μαλλιά σου καλύτερα από εσένα. Μην περιμένεις να έχει μια απάντηση για όλα: γιατί είναι πιο αραιά, γιατί πέφτουν περισσότερο τελευταία, γιατί είναι ατίθασα, γιατί φριζάρουν, γιατί σπάνε, γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Το πόσο τα προσέχεις και η διατροφή σου είναι δυο βασικοί παράγοντες, οπότε την απάντηση την έχεις εσύ. Όχι εκείνη.

7. Θέλει να πεις σε όλους τι καλή δουλειά που κάνει - τόσο εντός κομμωτηρίου, όσο και εκτός. Θέλει να είσαι η καλύτερη διαφήμιση για την τέχνη της (γιατί περί τέχνης πρόκειται) και να μοιράζεις παντού το τηλέφωνο της. Όχι, δε θα στο πει. Να το κάνεις όμως από μόνη σου για να μην της ξεφύγει το ψαλίδι και στα κόψει 5 πόντους παραπάνω την επόμενη φορά.

8. Δεν πεθαίνει που μιλάς 1 ώρα στο τηλέφωνο ή τρως τη σαλάτα σου. Αρχικά, δεν τη βολεύει να κάθεσαι όπως θέλεις εσύ γιατί τότε η βαφή πηγαίνει σε πολλά άκυρα σημεία, βλέπε πάτωμα-τοίχος-καθρέφτης-παπούτσια (της). Σε θέλει αλέρτ για να τη βοηθάς στο έργο που έχει αναλάβει. Για το καλό σου βασικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για hairdresser's gif

9. Όταν σου προτείνει προϊόντα που διαθέτει στο κομμωτήριο - πέρα από το συμφέρον της - το κάνει ΚΑΙ για τα μαλλιά σου. Λογικά, τα χρειάζεσαι. Αν δεν μπορείς να τα αγοράσεις, δε χρειάζεται να της πεις να στα κρατήσει για την επόμενη φορά ή να βρεις άλλες 10 - φτηνές - δικαιολογίες. Καλύτερα να της πεις τον πραγματικό λόγο που δεν τα αγοράζεις και που ξέρεις, μπορεί να σου κάνει έκπτωση!

xx