Η απιστία είναι το μεγαλύτερο, ευκολότερο και πιο ...γρήγορο βήμα για την καταστροφή μιας σχέσης. Υπάρχουν ωστόσο, άλλα πράγματα, εξίσου σημαντικά κι ενίοτε πιο ισχυρά, που είναι ικανά να καταστρέψουν τον δεσμό δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Άλλωστε, ακόμη και η απιστία αυτή καθ' αυτή, δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα «σύμπτωμα» πως κάτι πηγαίνει στραβά σ' ένα ζευγάρι.

Οι κυριότεροι λόγοι (πέραν της απιστίας όπως είπαμε) που απειλούν να διαλύσουν μία σχέση, είναι τα μικροπράγματα που δύσκολα διακρίνεις, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην άσχημη εξέλιξή της.

Αυτά είναι λοιπόν, τα προβλήματα που μπορούν να είναι πιο επιβλαβή σε μία σχέση, περισσότερο κι από την απιστία:

1. Το να κρύβεις πράγματα από τον/τη σύντροφό σου

Ακόμη κι αν το κάνεις από αγάπη για να προστατέψεις το ταίρι σου, το να κρατάς μυστικά μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και να άρει την εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Θα πρέπει να λες στον/στη σύντροφό σου σχεδόν τα πάντα. Αν κρύβεις κάτι και θεωρείς πως αν το φανέρωνες, θα τον/την πληγώσει, τότε μάλλον έχεις κάνει κάτι λάθος. Μην το κρύβεις λοιπόν, διόρθωσέ το!

2. Το να μην είσαι στοργικός/ή

Είτε στοργή για σένα σημαίνει να ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα του/της συντρόφου σου, είτε να βοηθάς να ξεπεράσει τα εμπόδια που συναντά στην καθημερινότητά του/της, είτε οτιδήποτε άλλο, σε παρόμοιο μήκος κύματος. Κι αντιστρόφως φυσικά, να κάνει κι εκείνος/η, το ίδιο για σένα. Πάντως, η μη στοργικότητα μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε ένα ζευγάρι.

3. Το να τρέφεις πικρία

Από την στιγμή που θα δημιουργηθούν άσχημα συναισθήματα, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Μπορεί να ξεκινά από κάτι μικρό, αλλά όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε μεγάλο αγκάθι της σχέσης. Γι' αυτό λοιπόν, η λύση βρίσκεται στο ξεκίνημα αυτής της κατάστασης κι όχι όταν θα έχει πλέον διαβρώσει την καθημερινότητα μεταξύ σας. Προσοχή!

4. Η έλλειψη επικοινωνίας

Προσέξτε, δεν εννοώ να μιλάτε στο τηλέφωνο 3 ώρες την ημέρα ή να στέλνετε μηνύματα κάθε 3 λεπτά ολόκληρο το 24ωρο, αλλά να αποτυγχάνετε να συζητήσετε για πράγματα που πραγματικά σας απασχολούν. Όσο περισσότερο το αφήνεις να συμβαίνει και δεν κάνεις κάτι για να λύσεις το ζήτημα, τόσο πιο μη διαχειρίσιμο γίνεται όλο αυτό μεταξύ σας.

5. Το να είσαι πεισματάρης/α

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά στην ηλικία των 20, δηλώνουν αδυναμία να συμβιβαστούν με τις απαιτήσεις και τις σκέψεις άλλων. Καταλαβαίνεις όμως, πως μία σχέση, στην πραγματικότητα είναι ένας συνεχόμενος συμβιβασμός κι από τις δύο πλευρές. Αν δεν είσαι έτοιμος/η για κάτι τέτοιο, καλύτερα να μείνεις single...

6. Το να καβγαδίζετε για πεζά, καθημερινά πράγματα

Όταν κάθε φορά που πηγαίνετε κάπου με το αυτοκίνητο, καταλήγετε σκοτωμένοι για οποιαδήποτε κουταμάρα μπορεί να φανταστεί κανείς (ταχύτητα, φανάρι, ραδιόφωνο κλπ), καταλαβαίνεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Το πρώτο διάστημα ίσως να φαίνεται αστείο, μετά από λίγο όμως, μόνο τέτοιο δεν είναι...

7. Το να σου υποδεικνύει τι να κάνεις

Ο καλύτερος τρόπος για να καταρρίψεις την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου, συνεπώς και του/της συντρόφου σου, είναι να του υποδεικνύεις συνεχώς τι να κάνει, πώς να το κάνει και γιατί να το κάνει. Οι σχέσεις δεν είναι «τίτλοι ιδιοκτησίας», όσο κι αν το μπερδεύουν ορισμένοι/ες. Μην πέφτεις στην παγίδα λοιπόν κι από την άλλη, μην μένεις άπραγος/η όταν κάποιος/α σου συμπεριφέρεται σαν άβουλο ον.

8. Να παραμένεις σε μία σχέση μόνο από συνήθεια

Το να αποφεύγεις να χωρίσεις επειδή δεν θες να πληγώσεις τα αισθήματα του άλλου ή απλά, δεν φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς την πρωινή του/της «καλημέρα», είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Επίλεξε να δώσεις το τέλος και να διατηρήσεις μία καλή και φιλική σχέση με τον/την (πρώην πλέον) σύντροφό σου. Διαφορετικά, θα καταλήξετε ο ένας να μισεί τον άλλον...

9. Η χειραγώγηση

Συνήθως δεν το αντιλαμβάνεσαι, μέχρι που είναι αργά.

10. Η ζήλια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ! Και να θυμάσαι το εξής σημαντικό: Η ζήλια είναι ένα κουσούρι που δεν εξαφανίζεται και δε γιατρεύεται στην πορεία της σχέσης. Άπαξ κι εμφανιστούν τα συμπτώματα, το μόνο που μπορεί να συμβεί, είναι να γίνονται ολοένα και χειρότερα. Αρρωστημένα από ένα σημείο και μετά...

Πηγή: neopolis.gr