Εχοντας αποφοιτήσει εδώ και δυο χρόνια περίπου από τη σχολή μου, θα έλεγα με τεράστια βεβαιότητα ότι θα έδινα τα πάντα (καλά, σχεδόν τα πάντα) για να επιστρέψω στα φοιτητικά μου χρόνια. Μπορεί η φοιτητική ζωή στην Ελλάδα του σήμερα να μην έχει πλέον την ανεμελιά που της αξίζει, αλλά και πάλι, πρόκειται για μια περίοδο ιδανική για γνωριμίες, βόλτες, εξόδους, φλερτ, ξεκούραση και πειραματισμό. Όσον αφορά στο φλέρτ. Εντάξει τώρα. Αυτό κι αν είναι στα μεγάλα ντουζένια του! Πέρα από τους συμφοιτητές σου (δηλαδή τα άτομα του έτους σου αποκλειστικά), υπάρχουν τόσα άλλα κελεπούρια στα μεγαλύτερα έτη (που ευτυχώς για σένα χρωστούν της Παναγιάς τα μάτια και έχουν ανάγκη τις σημειώσεις σου) αλλά και όλοι οι γλυκούληδες συμφοιτητές που θα έχουν οι φίλες/φίλοι σου στις δικές τους σχολές. Με λίγα λόγια, ένας μικρός χαμός.

Στο λέω από τώρα και να το θυμάσαι, οι σχέσεις στη σχολή δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που (νόμιζες ότι) είχες στο σχολείο. Εδώ δε χωράνε ναζάκια τύπου "σε βλέπω στο διάλειμμα αλλά δεν έρχομαι να σου μιλήσω, παράλληλα όμως γελάω και με τον Κωστάκη για να ζηλέψεις", αυτά που ήξερες να τα ξεχάσεις. Στη σχολή (και σε μια νορμάλ φοιτητική σχέση πάντα) ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι είστε μαζί, στις εξόδους τον υπολογίζεις, στα διαλείμματα λέτε και καμιά κουβέντα, ενώ καλό θα ήταν να έχετε και μια κοινή παρέα (έτσι, ρε παιδί μου, να υπάρχει). 

Ορίστε το βασικό σκονάκι που θα χρειαστείς για την πρώτη φοιτητική σου σχέση (καλορίζικη λοιπόν!):

1. Αρχικά, ετοιμάσου να γνωρίσεις ένα καινούριο άτομο από την αρχή. Δεν είναι ο Μήτσος ή ο Λευτέρης που βρισκόσασταν στο ίδιο προαύλειο για χρόνια, κι ακόμη κι αν δεν κάνατε παρέα, ήξερες μέχρι και τι κάλτσες φοράνε. Αυτός μπορεί να έρχεται από άλλη πόλη και να έχει μεγαλώσει με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό. Όπως καταλαβαίνεις, έχεις άπειρα πράγματα να μάθεις για τα παιδικά/εφηβικά του χρόνια, τις πρώην του (γκουχ γκουχ), τις παρέες του, την οικογένεια του, όλη αυτή τη ζωή που έκανε 18 χρόνια πριν σε γνωρίσει. 

Αποτέλεσμα εικόνας για rory gilmore uni gif

2. Η σχέση σου θα είναι κάπως πιο σοβαρή, ειδικά αν ο ένας από εσάς έχει δικό του σπίτι. Αναγκαστικά, η σχέση που είχες στο σχολείο δεν μπορούσε να έχει τις ίδιες δυνατότητες και ελευθερίες με τη φοιτητική σου. Με τους γονείς και με τα αδέρφια σας μέσα στο σπίτι πως να του πεις να έρθει να κοιμηθεί; Όσο μένεις ή μένει μόνος του, αρχίζετε και περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί - μαγειρεύετε, διαβάζετε παρέα (καλά, okaay), αράζετε για ταινία και δε σας ενοχλεί άνθρωπος.

3. Θα πρέπει να μάθεις να βάζεις τις προτεραιότητες σου. Τώρα που το πρόγραμμα σου δεν είναι σχολείο - φροντιστήριο κι έχεις άπειρο ελεύθερο χρόνο, έχεις επίσης χρέος να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στις ώρες που αφιερώνεις στις φίλες σου και σ' αυτές που περνάς με το αγόρι σου. Μην κάνεις το λάθος να πέσεις με τα μούτρα στη φοιτητική σου σχέση και να αδιαφορήσεις για τις - πολύτιμες κι αγαπημένες μου - φίλες της φοιτητικής ζωής. Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που κάνουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) όταν μπαίνουμε σε μια σχέση ενώ θα έπρεπε να κυνηγάμε εξίσου τις νέες μας φοιτητικές φιλίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για rory gilmore uni gif

4. Θα έχετε άπειρη ελευθερία και περιέργεια να εξερευνήσετε πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι νέα άτομα θα μπαίνουν εξίσου και στη δική του ζωή, θα βιώνει κι αυτός νέες προκλήσεις, νέες δραστηριότητες, θα έχει διαρκώς νέες παραστάσεις. Αν είσαι με ένα άτομο που δεν εμπιστεύεσαι και φοβάσαι ότι στο πρώτο φοιτητικό πάρτι θα στην κάνει τη λαδιά, κάτι μου λέει ότι πρόκειται να χαλάσεις αρκετές φοιτητικές στιγμές πάνω από ένα τηλέφωνο.

5. Μη βασιστείς στην παρέα του και μόνο. Γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Και η σχολή χωρίς καλή παρέα δεν έχει απολύτως κανένα νόημα (καλά, μαθαίνεις πολλά χρήσιμα πράγματα, αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο). Λίγο εγωιστικό αυτό που θα πω, αλλά στη σχολή δε θα γίνεις "γνωστή" ως η κοπέλα του τάδε, θα έχεις τις δικές σου συναναστροφές και τη δική σου παρέα - αν τύχει να είναι κοινές, τότε εντάξει, πάω πάσο. Μη βασιστείς πάνω του για την κοινωνικοποίηση σου, γιατί πάει, το έχασες το παιχνίδι.

Αποτέλεσμα εικόνας για gilmore girls rory and logan

6. Μη βιαστείς να προχωρήσεις (σε οποιονδήποτε τομέα) επειδή θεωρείς ότι "έτσι πρέπει να κάνουν οι φοιτήτριες". Ποιος το λέει αυτό; Δε θα κοιμηθείς μαζί του αν δε νιώθεις άνετα, δε θα πάτε εκδρομή στην Αράχωβα αν δεν τον ξέρεις καλά, δε θα γυρίσεις με τα πόδια στις 5 το πρωί επειδή θα στην πει αν πάρεις ταξί. Γενικότερα, δεν υπάρχει ένας κανόνας που να μιλάει γι' αυτά που "κάνουν οι φοιτήτριες", καθώς πολύ απλά η καθεμία κάνει αυτό που νιώθει πως είναι σωστό.

7. Ε μετά απ' όλα αυτά, απόλαυσε τη. Καλή ή κακή η πρώτη σου φοιτητική σχέση, δεν έχει σημασία, έχει άπειρα να σου μάθει.

xx