Οι παιδικές αναμνήσεις μας έχουν γεύση παγωτό βανίλια και τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής μας είχαν δύο πολύ σημαντικούς στόχους: όταν επιστρέψουμε στο σχολείο να έχουμε κάνει τα περισσότερα μπάνια και να έχουμε φάει τα περισσότερα παγωτά από όλη την τάξη!

Καμία άλλη γλυκιά απόλαυση δεν κρύβει μέσα της τόση νοσταλγία, τόσα συναισθήματα, τόσες αναμνήσεις. Τι κι αν μπορείς να φας παγωτό όποια μέρα θέλεις όλο το χρόνο; Εκείνοι οι λαχταριστοί πύραυλοι με το τραγανό χωνάκι με τη σοκολάτα να τρέχει καθώς λιώνει στα δάχτυλα είναι το σήμα-κατατεθέν του καλοκαιριού! Του υπέροχου, ξέγνοιαστου, ατελείωτου καλοκαιριού, πριν τις εξετάσεις, τις σχολές, τις δουλειές, το άγχος αν η δίαιτά μας «σηκώνει» ένα ακόμα παγωτό ή καλύτερα όχι.

Όταν λοιπόν θέλεις να φέρεις ξανά στο μυαλό και την καρδιά την ανάμνηση από εκείνα τα καλοκαίρια, ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να διαλέξεις! Ένα από τα παγωτά της καρδιάς μας, της Κρι-Κρι. Η Κρι-Κρι είναι η ελληνική εταιρεία που εδώ και 62 χρόνια δίνει χρώμα και γεύση στα καλοκαίρια μας! Ξεκίνησε το 1954 στις Σέρρες από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο που παρασκεύαζε παγωτά και άλλα γλυκά, ενώ πλανόδιοι πωλητές με χειροκίνητα καρότσια διέθεταν τα προϊόντα σε όλη την πόλη. Ικανοποιώντας διαρκώς τις πιο απολαυστικές γευστικές μας φαντασιώσεις, η Κρι Κρι επενδύει διαρκώς σε νέες γευστικές προτάσεις και κάθε χρόνο μας δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές.

Και επειδή καλή η νοσταλγία, αλλά μας αρέσουν και οι καινοτομίες, αυτό το καλοκαίρι σου συστήνω ανεπιφύλακτα το νέο λαχταριστό πύραυλο Rodeo Grand με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα! Συνδυάζει για πρώτη φορά σε τέλεια ισορροπία το πλούσιο, απαλό και πεντανόστιμο φυστικοβούτυρο με απίστευτη γεύση σοκολάτας σε ένα διαγαλαξιακό συνδυασμό γεύσης, ικανό να σε στείλει σε άλλο πλανήτη!

10 πράγματα που δεν ήξερες για το παγωτό

  • Το παγωτό, όπως το ξέρουμε σήμερα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 17ο αιώνα. Αλλά στην αρχαία Ρώμη έτρωγαν χιόνι που ανακάτευαν με χυμό φρούτων και μέλι.

  • Οι πιο δημοφιλείς γεύσεις στον κόσμο είναι η βανίλια (33%) και ακολουθεί η σοκολάτα (19%)

  • Χρειάζεται να γλείψεις περίπου 50 φορές ένα πύραυλο για να φας όλο το παγωτό.

  • Το πρώτο χωνάκι για παγωτό παρασκευάστηκε από τον ζαχαροπλάστη Italo Marchiony στη Νέα Υόρκη στα τέλη του 19ου αιώνα.

  • Το παγωτό είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και βιταμίνη Α.

  • Οι Αμερικανοί τρώνε το περισσότερο παγωτό στον πλανήτη (κατά μέσο όρο 22 λίτρα ο καθένας το χρόνο)

  • Ένα φλιτζάνι παγωτό βανίλια έχει περίπου 273 θερμίδες.

  • Σύμφωνα με τη ΝΑΣΑ, το παγωτό είναι ανάμεσα στα τρία πράγματα που λείπουν περισσότερο στους αστροναύτες από τη γη. Τα άλλα δύο είναι η πίτσα και τα αναψυκτικά.

  • Όταν το παγωτό αγγίζει την κορυφή του ουρανίσκου προκαλείται εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι που αισθανόμαστε σαν «πάγωμα εγκεφάλου».

  • To παγωτό σοκολάτα δημιουργήθηκε πριν τη βανίλια.