Παραδέξου το, και εσύ έχεις βρεθεί να κοιμάσαι μισή ή και μια ώρα παραπάνω ενώ θα έπρεπε ΗΔΗ να είσαι στη δουλειά/σχολή. Δύσκολο να σηκωθείς απ τη ζεστασιά του κρεβατιού, συμφωνώ! Τι γίνεται όμως όταν έχεις ελάχιστα λεπτά να ετοιμαστείς ; Κανένα πρόβλημα, σου έχω τη λύση. Σε λίγα λεπτά είσαι πανέτοιμη να ξεκινήσεις την ημέρα σου.
 
Τι θα χρειαστείς είναι το βασικό ερώτημα. Αν το καλοσκεφτείς και είσαι σαν και εμένα, μια απ αυτές, που θέλουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 25 καλλυντικά για να ετοιμαστούν , το να χρησιμοποιήσεις ξαφνικά μόνο 5...ίσως ακουστεί περίεργο. Δες όμως πως γίνεται και θα εκπλαγείς από το πόσο πιο γρήγορα θα έχεις ένα καλό μακιγιάζ σε χρόνο μηδέν!
 
1) Κάλυψη: αν έχεις χρόνο άπλωσε το make­up σου σε όλο το πρόσωπο με ένα πινέλο. Αν πάλι δεν έχεις ανάγκη ή δεν προτιμάς την full κάλυψη, πάρε το concelear σου και βάλε το κάτω απ τα μάτια για να φωτίσεις και να καλύψεις την περιοχή ,καθώς και στα βλέφαρα για να εξουδετερώσεις τυχόν δυσχρωμίες και φλέβες. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μια bb ή cc cream. (θα βρείς link –εδώ­ που σου εξηγώ τις διαφορές και ποια να επιλέξεις σωστά)
 
2) Πούδρα: φυσικά και πρέπει να σταθεροποιήσουμε τη βάση oπότε χωρίς δεύτερη σκέψη, τοποθέτησε τη πούδρα σου αμέσως μετά. 
 
3) Ρούζ­ / κραγιόν: εδώ λοιπόν ένα προϊόν θα παίξει διπλό ρόλο! Το κραγιόν που θα επιλέξεις θα χρησιμοποιηθεί και ως κρεμώδες ρουζ. Αφού βάλεις το κραγιόν σου, όποιο χρώμα εσύ θες, αν και καλύτερα να επιλέξεις κάτι σε ρόζ ή απαλό κοραλλί, πέρασέ το ταμποναριστά στα μάγουλα σου και σβήσε το με τα δάχτυλα σου ή ένα σφουγγαράκι.
 
4) Μάσκαρα / ­eyeliner / ­φρύδια: όπως καλά κατάλαβες, το βλέμμα θέλει ένταση και αυτό γίνεται σαφώς με τη μάσκαρα! Έπειτα όμως μπορείς να πάρεις ένα κοφτό πινέλο eyeliner, να το βουτήξεις στο βουρτσάκι της μάσκαρας και με το προϊόν που έχει πάνω το πινέλο μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή. Καλά άκουσες, θα κρατήσει για ώρες και κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά! Σημείωση! Η μάσκαρα καλό θα ‘ταν να είναι καφέ, γιατί με το ίδιο πινελάκι μπορείς να γεμίσεις τυχόν κενά στα φρύδια σου, με απαλές κινήσεις προσπαθώντας να μιμηθείς τη φυσική τρίχα.
 
5)Bronzer­ / σκιά: Μα και φυσικά πρέπει να δώσεις λίγο χρώμα και ηλιοκαμένη όψη στο δέρμα σου. Με ένα μεγάλο πινέλο πούδρας πέρασε το bronzer κάτω απ τα ζυγωματικά, στους κροτάφους και πλάγια του πιγουνιού. Το άλλο καλό σε αυτή τη περίπτωση είναι πως το bronzer άνετα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσεις βάθος στην κόγχη του ματιού σου. Oh yes. Τόσο απλά.
 
Και κάπου εδώ, έχεις κάνει τα βασικά για να δείχνεις φρέσκια και σωστή για να πας όοοοπου θες. Παρόλα αυτά, αν θες και προλαβαίνεις να το πας ένα βήμα παραπέρα , θα μπει στη λίστα ένα μόνο καλλυντικό αλλά και θαυματουργό. Το highlighter. Αν τα έχεις τελειώσει όλα, όμως σου λείπει μια μικρή δόση λάμψης , πάρε την αγαπημένη σου ιριδίζουσα χρυσή ή σαμπανιζέ σκιά και πέρασε την ακριβώς πάνω στα ζυγωματικά αλλά και στην εσωτερική γωνία του ματιού σου. Το βλέμμα σου θα φωτίσει αμέσως και το πρόσωπο σου θα αποκτήσει την γυαλάδα και φρεσκάδα που χρειάζεται!
 
Μήπως τελικά να το καθιερώσεις σαν βασική ρουτίνα σε ώρες αιχμής; Δοκίμασε το και θα καταλάβεις και μόνη σου.