Κι εκεί που όλες οι φίλες σου ασχολούνται με τον γκόμενους που τις παράτησαν, με τα μαθήματα στην εξεταστική που χρωστούν και με το σε ποιο κλαμπ θα βγούνε το Σαββατόβραδο, εσένα ο φίλος σου θέλει να σε παντρευτεί. Και σου κάνει πρόταση γάμου. Κι εσύ θέλεις. Και μπορείτε. Και δέχεσαι. Αρχικά, συγχαρητήρια!

Άντε τώρα να το ανακοινώσεις σε γονείς, που σε βλέπουν ακόμα μωρό, άντε να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες… Οι οποίες, θα σου φανούν δύο φορές πιο δύσκολες, γιατί -λογικά- θα ‘σαι η πρώτη που παντρεύεσαι από την παρέα σου και θα φας εσύ την ψυχρολουσία!

Ηρεμία, αισιοδοξία, λοιπόν, και σκέψου πως αυτές τις χαρές μια φορά ο άνθρωπος τις ζει-άντε δύο-, οπότε, προσπάθησε να το χαρείς όσο πιο πολύ μπορείς!

Βοήθεια... Χριστιανοί από που ν'αρχίσω;
Εκτός από την ηρεμία και τη θετική σκέψη, πρέπει να 'χεις κι ένα πρόγραμμα. Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, η λέξη «πρόγραμμα» πρέπει να φτιάχτηκε για τις προετοιμασίες του γάμου. Ειδικά αν μικροπαντρεύεσαι, και δεν ξέρεις που παν’ τα τέσσερα. Σου μιλάω από προσωπική πείρα.

Το Υolo σού έφτιαξε τη λίστα με όοοολα αυτά που πρέπει να διοργανώσεις σε ένα μέσο γάμο -αν θέλεις να παντρευτείς στο Λας Βέγκας κοπελιά, δεν ξέρω τι παίζει εκεί, βγάλ’ τα πέρα μόνη σου- και σου την παρουσιάζει βήμα-βήμα:

1. Βγάλτε budget και περιοριστείτε σ' αυτό.

2. Βρείτε ημερομηνία.

3. Κάντε έρευνα αγοράς για χώρους δεξίωσης, ταβέρνες, μπαράκια, όπου θέλετε δηλαδή να παντρευτείτε και κλείστε τα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

4. Κλείστε ημερομηνία στην εκκλησία και ξεκινήστε με τα διαδικαστικά και την έκδοση αδειών γάμου. Εδώ ίσως ταλαιπωρηθείτε λίγο, γιατί πρέπει να βγάλετε πιστοποιητικά αγαμίας, να κάνετε αναγγελία γάμου σε εφημερίδα, έπειτα να τα πάτε στην εκκλησία που παντρεύεστε να τα δουν, μετέπειτα στην Αρχιεπισκοπή να τα εγκρίνουν και τέλος ξανά μανά στην εκκλησία για να οριστικοποιήσετε την τελετή.

5. Αποφασίστε ποιος θα 'ναι ο κουμπάρος και συζητήστε μαζί του για τις υποχρεώσεις του.

6. Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους.

7. Κάνε έρευνα αγοράς για οίκους νυφικών που σου ταιριάζουν. Μην πας σ' ένα, ούτε σε εκατό και μην πάρεις διακόσια άτομα μαζί σου στη πρόβα. Θα τρελαθείς και θ' αποπροσανατολιστείς. Όταν βρεις το ιδανικό νυφικό, παράγγειλέ το και μαζί με αυτό, βρες και παπούτσια.

8. Στείλε τον καλό σου για γαμπριάτικο κοστούμι και παπούτσια –καλό θα ήταν να πας κι εσύ, γιατί οι άντρες κάνουν… τραγικά λάθη, πολλές φορές.

9. Παραγγείλτε τα προσκλητήρια και δώστε τα στους καλεσμένους τουλάχιστον ένα μήνα πριν το γάμο.

10. Διαλέξτε τις μπομπονιέρες.

11. Βρείτε DJ – αν παντρευτείς σε κτήμα, λογικά θα τον παρέχουν αυτοί.

12. Βρείτε φωτογράφο.

13, Επιλέξτε το στολισμό της εκκλησίας.

14, Βρες τους επαγγελματίες που σου ταιριάζουν για μαλλί, μακιγιάζ και νύχια και κάντε μια πρόβα. Μπορεί να χρειαστούν και παραπάνω…

15. Αγοράστε στέφανα, βέρες και κοσμήματα.

16. Κανονίστε το ταξίδι του μέλιτος.

Καλή αρχή στις προετοιμασίες. Αυτό είναι μόνο η αρχή και για σένα που παντρεύεσαι και για μένα που, επίσης, παντρεύομαι τα Χριστούγεννα. Γι'αυτό, ό,τι ζω μικρή μου bride-to-be, θα το μαθαίνεις από πρώτο χέρι!