Πολλές φορές, όταν κοιτάς προς τα πίσω, σκέφτεσαι πράγματα που δεν ήξερες ενώ πολύ θα ήθελες, εύχεσαι κάποιος να σε είχε προειδοποιήσει για μερικά, ενώ για άλλα μπορεί απλά χαίρεσαι που τα ανακάλυψες αργότερα. Θυμάσαι συμπεριφορές και μετανιώνεις που δε φέρθηκες διαφορετικά, θυμάσαι επιλογές που έκανες και αλήθεια δεν ξέρεις γιατί κανείς δε βρέθηκε να σε ταρακουνήσει - γενικώς θυμάσαι και μετανιώνεις για όσα κανείς δε σε προετοίμασε. Όπως και να χει, ο χρόνος δε γυρίζει πίσω, αλλά μπορείς εσύ να προειδοποιήσεις άλλα γυμνασιόπαιδα για τα παρακάτω:

1. Δεν αξίζει να παιδεύεσαι με το ''κακό αγόρι'' της τάξης. Θα συναντήσεις άλλα τόσα στο μέλλον.

2. Δεν είναι κακό να μην αρέσεις σε όλους, δε θα σε συμπαθούν όλοι όπως δε συμπαθείς τους πάντες και εσύ. 

3. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κάνεις παρέα με άτομα που δε συμπαθείς, εξάλλου σ' αυτή την ηλικία χτίζονται οι καλύτερες φιλίες, οπότε καιρός να επενδύσεις σε άτομα που αξίζουν.

4. Να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου σε κάθε ευκαιρία, μάθε από τώρα να σε προστατεύεις και να σε υποστηρίζεις.

5. Προφανώς και δεν είναι ο χειρότερος σου χωρισμός αυτός στην πρώτη γυμνασίου και φυσικά και θα ξαναγαπήσεις. Πως πίστεψες το αντίθετο;

6. Μην αγχώνεσαι, η ακμή δε θα μείνει για πάντα. Ίσως όμως συνεχίσεις να χρειάζεσαι το makeup για ασφάλεια - γυναίκες!

7. Η δημοφιλής κοπέλα του σχολείου, δε θα είναι για πάντα η superstar που νομίζεις. Δεν έχει τίποτα παραπάνω από σένα, θα το δεις.

8. Και να μη γράψεις καλά σ' ένα διαγώνισμα, δεν έγινε κάτι. Η' και σε περισσότερα, πάλι δεν έγινε κάτι. Μην κλαις!

9. Δε θα έχεις ''εχθρούς'' πάντα και παντού στη ζωή σου, απλά δε θα είναι και όλοι φίλοι σου. Για την Καιτούλα από το άλλο τμήμα λέω και τη Μαρία από το μπροστινό θρανίο. Ναι θα έρχεσαι σ' επαφή με άτομα που δεν πας, αλλά μη βλέπεις παντού εχθρούς.

10. Οι γονείς σου είναι και θα είναι οι καλύτεροι σου φίλοι, πάρτο χαμπάρι από τώρα.

11. Δε χρειάζεσαι αγόρι από τώρα, απόλαυσε τις φίλες σου και την ηρεμία σου. Μην μπλέκεις με καταστάσεις που θα τις έχεις έτσι και αλλιώς μια ζωή.

12. Κάποιες φορές δε θα γίνονται όλα όπως τα θέλεις, αλλά η ζωή συνεχίζεται και πάλι.

13. Αγάπα τον εαυτό σου από τώρα, συμφιλιώσου μ' αυτό που είσαι, με τα μειονεκτήματα και τα θετικά σου στοιχεία.