Ηρθε κι αυτή η ρομαντική εποχή του χρόνου, όπου τα πουλάκια τιτιβίζουν, τα λουλούδια ανθίζουν, ο ήλιος βγαίνει διστακτικά, τα χειμερινά ρούχα μαζεύονται, τα πολύχρωμα και ζωηρά μπλουζάκια/φορεματάκια σκάνε μύτη, όλη η πλάση χαίρεται και το γιορτάζει. Εκτός από μένα. Θα μου πεις, εδώ είχα παράπονο από τις γιορτές και τα Χριστούγεννα, η άνοιξη θα μου την έσκαγε; Κι όμως τα έχω βάλει και μ' αυτή, για 6 απλούς λόγους:

1. Μωρέ, σαν να έχει υγρασία; Μάλλον ο χειμώνας άφησε φεύγοντας κάτι για να τον θυμόμαστε. Δεν ξέρω τι είναι, πάντως  το μαλλί δε στρώνει - αν και φρεσκοκομμένο. Φριζάρει, φουντώνει και στο τέλος θα τιτιβίζουν τα πουλάκια στο κεφάλι μου αντί για τα κλαδιά. Εγώ πάντως ρίχνω το φταίξιμο στην άνοιξη και όχι στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών κι αν έχω άδικο να μου το πείτε.

2. Ε είναι κι ο καιρός περίεργος. Ξεκινάς από το σπίτι σου με ήλιο και ζέστη, μια ώρα μετά, άντε δυο το πολύ, αρχίζει να βρέχει όπως δεν έβρεξε όλο το χειμώνα. Δεν είσαι κατάλληλα ντυμένη, δεν έχεις ομπρέλα, δεν υπάρχει σωτηρία.

3. Και τι να φορέσεις πια; Αυτό το τζιν κοντεύει να γίνει δεύτερο πετσί. Με μπότες μέσα στην άνοιξη δε λέει. Ούτε είναι καιρός ακόμη για πιο καλοκαιρινά παπούτσια. Κι αν βρέξει δηλαδή; Ε μπουφάν δεν κολλάει, αλλά μέσα στη ζέστη αρχίζει να φυσάει τρομερά. Όσο για το βράδυ, φοράμε καλσόν ή όχι; Με τα αμάνικα τι παίζει; Και για ζακέτα, τι; Μωρέ, δεν κάθεσαι σπίτι να τελειώνουμε;

4. Κάπου εδώ έρχονται και τα πρώτα άγχη για την παραλία. Όσο ήταν χειμώνας και ντυνόσουν σαν κρεμμύδι (που λέει και η μαμά μου) ξεχνούσες και extra κιλά και κυτταρίτιδες και ατέλειες και τα πάντα. Η άνοιξη όμως σε φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι, που σημαίνει ένα βήμα πιο κοντά στο μπικίνι, που σημαίνει πάλι δεν έκανες το σώμα που ήθελες για την παραλία. Δεν πειράζει, του χρόνου πάλι!

5. Χρήματα για διακοπές μάζεψες; Οι φίλες σου οι οργανωτικές από τον άλλο μήνα αρχίζουν να κοιτάνε προορισμούς, εσύ που δεν κράτησες ούτε 5 ευρώ (έστω για να φας κάτι στο πλοίο) προλαβαίνεις να κάνεις οικονομία; Αυτό το άγχος ξεπερνάει και το στρες για το μπικίνι και για όλα.

6. Αλλεργίες, χαρτομάντιλα, γύρη, μάτια που δακρύζουν κι άλλες αλλεργίες. Όχι τίποτα άλλο, δεν μπορείς να χαρείς τα λουλούδια που ανθίζουν και τα πουλάκια που τιτιβίζουν.

Τέλος πάντων, οι ανοιξιάτικες τάσεις της μόδας είναι αυτές και σε αντίθεση με την εποχή, αυτές μας αρέσουν και πολύ μάλιστα!