Ο έρωτας υπάρχει σε όλες τις ηλικίες απλά μας βασανίζει διαφορετικά σε κάθε φάση της ζωής μας. Στο νηπιαγωγείο θα σου κολλάει τσίχλες στα μαλλιά και στο λύκειο θα παρακαλάς να σου κολλούσε τσίχλες στα μαλλιά προκειμένου να μην κάνει σαν να μην υπάρχεις. Η' μπορεί να συγκριθεί ο έρωτας που ένιωθες στο γυμνάσιο, μ' αυτό που νιώθεις σήμερα; - Εκτός αν πηγαίνεις ακόμη γυμνάσιο βέβαια, οπότε απλά διάβασε τα παρακάτω: 

Στο νηπιαγωγείο - παιδικό σταθμό (για μένα δεν έχει διαφορά, για εσας δεν ξέρω) η μόνη σου αληθινή αγάπη είναι ο Prince Eric, τον αγαπάει η Ariel, είναι δυνατόν εσύ να πας πίσω; Τον αγαπάς, θες να τον παντρευτείς, αλλά για στάσου ... σ' εκείνη την ηλικία μάλλον είσαι στο δίλλημα μπαμπάς ή πρίγκιπας Έρικ; Και η μαμά τι θ' απογίνει; 

Στην πρώτη δημοτικού, ερωτεύεσαι τον Γιαννάκη γιατί είναι πολύ cool που μοιράζεται μαζί σου το σοκολατούχο γάλα του και παίζει μαζί σου στη γυμναστική και στο διάλειμμα. Τι εννοείς σου ζωγράφισε ένα σπιτάκι και μια καρδούλα στα καλλιτεχνικά; Σχεδόν τα έχετε.

Στη δευτέρα, το σκηνικό δεν αλλάζει δραματικά. Απλά ο Γιαννάκης παίρνει πόδι και έρχεται ο Γιωργάκης που τον συμπαθεί και η δασκάλα επειδή είναι καλό παιδί, έμαθε να γράφει πρώτος απ' όλους και δεν ξέχασε ούτε μισή φορά το τετράδιο της ορθογραφίας σπίτι. 

Λίγα χρόνια αργότερα, στην πέμπτη δημοτικού, όλες ξαφνικά ερωτεύονται αυτόν που αποτελεί '' τη μόδα της τάξης σου''. Είναι ο Αλέξης; Είναι ο Πέτρος; Δε μας αφορά ποιος είναι, ούτε καν αν τον συμπαθεί η κυρία, το μόνο που μας νοιάζει είναι να τον θέλουν όλες και να μαλλιοτραβιόμαστε για χάρη του. Α κάπου εκεί μπαίνει και ο παράγοντας ''είναι μεγαλύτερος, εκτός τάξης''. Προφανώς και το hot αγόρι που κάνει την τάξη σου να μαλλιοτραβιέται για χάρη του, είναι 1 (το πολύ 2) χρόνια μεγαλύτερος. Σχεδόν δε σας ξέρει, σας κοιτάει μόνο τυχαία αλλά εσείς καρδιοχτυπάτε, περνάτε τα διαλείμματα σας να τον χαζεύετε όσο παίζει μπάλα.

- Άντε καλέ που στο δημοτικό είσαι αρκετά πονηρή να χαζέψεις τα παιδιά του γυμνασίου, τι υπερβολές είναι αυτές, όχι εγώ μια φίλη μου και τα σχετικά - 

Στο γυμνάσιο, στην πρώτη, δεν παραδέχεσαι καλά καλά ότι σου αρέσει ο τάδε '' Τιιι λες καλέ που μου αρέσει, τον έχεις δει πως είναι; Όλο σπυράκια''. Εξάλλου, εγώ τα έχω με τον Justin Bieber, μόλις με δέχτηκε στο instagram. Τα έχουμε σου λέω.

Στη δευτέρα γυμνασίου βέβαια, έχεις παραδεχτεί ότι σου αρέσει ο Αχιλλέας του B4 και γίνεσαι κατακόκκινη όταν περνάς μπροστά από την τάξη του - ειδικά άμα σε σπρώχνει η κολλητή σου κάθε φορά που περνάτε από δίπλα του δήθεν τυχαία. Σε αυτή τη φάση τον θες, αλλά δε θέλεις να το ξέρει. Γι' αυτό άλλωστε σέρνεις τον κολλητό σου παντού προκειμένου να σας δει μαζί και να ζηλέψει. Το όνομα σου το ξέρει είπαμε; Ξέρει ότι υπάρχεις;

Κάπου στην τρίτη γυμνασίου, δίνεις βάση στην κάθε μικρή λεπτομέρεια. Είναι η φάση όπου προτιμάς τα εγχώρια παιδιά, τα ντόπια, τα δικά μας. Θες να είναι ο μπροστινός, ο διπλανός, ο πισινός, ο πισινός του διπλανού; Κάποιος εκεί γύρω. Σε ρώτησε τι ημερομηνία είχατε και σου κόπηκαν τα πόδια. Δε θέλει 3ωρη ανάλυση με τις φίλες σου μετά το σχολείο; Φυσικά και θέλει! Μπορεί να μη μου μιλάει γενικά, να μην ξέρει καν με ποιους κάνω παρέα, αλλά αρκεί που χαζεύω το προφίλ του στο instagram και ξέρω που βγαίνει. Κάτσε να πάω τυχαία.

Πρώτη λυκείου και ο έρωτας είναι και πάλι εδώ. ''Ναι το ξέρω ότι με τον Κώστα είμαστε φίλοι από την τρίτη δημοτικού, αλλά έχω αρχίσει να τον βλέπω αλλιώς''. Φταίει και αυτός που μεγάλωσε με τα χρόνια και δε χώνει πια μολύβια στα αυτιά του, αλλά είναι και η φάση που ερωτεύεσαι το αγόρι που είναι πιο κοντά σου απ' όλα.'' Πωωω θα ήταν τόσο άβολο, αλλά μακάρι να μου ζητήσει να βγούμε''.

Στη δευτέρα, πάλι αλλάζει το σκηνικό. Σου γυαλίζει ο τύπος από την τρίτη λυκείου, για χάρη του θα μπεις στο θεατρικό του σχολείου, θα κάθεσαι μέχρι αργά στο σχόλασμα και τα ΣΚ θα πηγαίνεις από μαγαζί σε μαγαζί για να τον πετύχεις. Ξέρεις που μένει, ξέρεις που βγαίνει, εκείνος σε ξέρει; 

Έρωτας και τρίτη λυκείου; Στην πράξη αυτά τα δυο δεν κολλάνε! Εδώ παίζει και να απαρνηθείς κάθε αρσενικό προκειμένου να μπεις στη σχολή που θες, να διαβάζεις χωρίς μηνύματα και χωρίς με-παράτησε-ο-αλήτης-δε-θα-γράψω-καλά-βιολογία. Με τι θα κολλήσεις εδώ; Μ αυτούς που μας συμφέρουν, δηλαδή: καθηγητή μαθηματικών του αδερφού σου, φυσικός στο φροντιστήριο που πας, γιος φίλης μαμάς που είναι ήδη στο πανεπιστήμιο. Κάτι μεγαλύτερο και κάτι κοντά στο στόχο.

Και όταν πας στη σχολή, ξαφνικά ξεχνάς (σχεδόν!) όλους τους σχολικούς έρωτες και πέφτεις μέσα στις φοιτητοπαγίδες. Έτη πολλά, σχολές πολλές, φίλοι φίλων και τα σχετικά. Με άλλον θα μιλάς αρχικά, άλλος θα σου αρέσει μετά, με άλλους θα κάνεις παρέα, αχ ωραία χρόνια!