Κοίτα να δεις πως πέρασε ο καιρός. Πριν δύο εβδομάδες ήταν μες στο σπίτι μας ο χειμώνας ο βαρύς και σήμερα έχουμε την Άνοιξη να μας χτυπάει την πόρτα δειλά δειλά. Ναι, προφανώς δεν πρόκειται να ανέβουν οι θερμοκρασίες και να κυκλοφορούμε πιο ελαφριά, αλλά η 1η Μαρτίου σημαίνει ότι μπορούμε να πούμε αντίο στον χειμώνα και να πατήσουμε το pause σε θερμοκρασίες και καταστάσεις της εποχής. Και υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για να χαρείς με αυτή την εποχή. Σου έχω βρει τους 10.

Η θερμοκρασία. Η Άνοιξη δεν έχει ούτε το βαρύ κρύο που νιώσαμε μέχρι το πετσί μας πριν λίγες μέρες ούτε και την απάλευτη ζέστη Αυγούστου. Είναι τόσο όσο. Στα χαμηλότερα της θα κυκλοφορείς στην χειρότερη με μπλούζα και μπουφάν, άντε να φας και λίγη βροχή, ενώ στα ψηλότερα της θα είσαι με το κοντομάνικο και μια φούστα και θα σε ευχαριστεί αυτό το αεράκι που θα χτυπάει το δέρμα σου.

25η Μαρτίου. Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τότε δεν υπάρχει άλλη μέρα που να περιμένεις για παραπάνω ξεκούραση. Παίζει μπακαλιάρος, γιορτάζει κόσμος και λουφάρεις από δουλειά, σχολή ή σχολείο. Εκτός αν πέφτει Σαββατοκύριακο (όπως φέτος), αλλά και πάλι...

Πάσχα. Προσωπικά βαριέμαι οικτρά την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι είναι αιτία για ένα ωραιότατο τετραήμερο (Μ. Παρασκευή-Δευτέρα του Πάσχα) που θα αράξεις, θα φας, θα γλεντήσεις και θα μπορείς να έχεις στο μυαλό σου πολύ πιο σπάνια πράγματα, μακριά από την καθημερινότητα. Μπορείς να πας και κάποιο ταξίδι.

Παραδοσιακά η Άνοιξη προηγείται του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει πολλά. Ότι είσαι στην τελική ευθεία μιας κουραστικής χρονιάς, σύντομα θα πάρεις μπόλικες μέρες μακριά από υποχρεώσεις, θα κανονίζεις διακοπές που θα πας... Είναι και εποχή που θα ψαχτείς για σχέση αν δεν έχεις. Αν έχεις, τότε θα την θεμελιώσεις κάνοντας κοινά σχέδια με τον φίλο σου.

Εαρινή Ισημερία. Το σκοτάδι αρχίζει και μειώνεται, η μέρα μεγαλώνει και είναι πάντα καλύτερα να γυρνάς από την δουλειά με το φως του ήλιου. Σου φτιάχνει την διάθεση και σου φέρνει αυτή τη νοσταλγία ότι μια χρονιά τελειώνει.

Πρωταπριλιά. Μη μου πεις ότι δεν ψοφάς να κάνεις πλάκα στις φίλες σου;

Σαββατοκύριακα με roof party. Ή απλές μαζώξεις με την παρέα σου. Δεν θες στην ταράτσα; Σε κάποιο μπαλκόνι με ωραία θέα για να ψήσετε. 

Τα πρώτα μπάνια. Κάποιοι από εμάς δεν κρατιόμαστε και πολύ και πάμε στην θάλασσα από τέλη Απριλίου. Δεν είμαστε πυροβολημένοι σαν τους χειμερινούς κολυμβητές. Την άνοιξη δεν έχουν προλάβει να βρωμίσουν οι θάλασσες, η άμμος δεν καίει και υπάρχει πάντα χώρος ή ελεύθερη ξαπλώστρα.

Ανθίζει η πλάση. Είναι η στιγμή που αρχίζουν να φυτρώνουν τα πάντα γύρω σου, αλλά δεν έχουν φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη. Επομένως δεν υπάρχουν ακόμα κουνούπια και άλλα τέτοια. Ευχαριστιέσαι την φύση και αν υπάρξει και κανένα τσίμπημα δεν σε νοιάζει.