Η εισαγωγή σου σε μια σχολή δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη της φοιτητικής σου ζωής. Σίγουρα θα είναι ξέγνοιαστα χρόνια, clubbing, ξεκούραση, καφέδες, βόλτες.

Αλλά μέσα σε αυτά τα τέσσερα- και κάτι- χρόνια θα μάθεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες και θα δοκιμαστείς σε πολλά...

 

Αυτά που έμαθα εγώ, αποτέλεσαν μαθήματα ζωής που θα κουβαλάω μέσα μου για πολλά χρόνια. Έγινα καλύτερη, έμαθα να εκτιμώ περισσότερο κάποια πράγματα που μέχρι τότε δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. Μα καλά, πως μπορεί μια σχολή να σε κάνει καλύτερη; Μπορεί.

1. Εκτιμάς τα λεφτά περισσότερο


Όσο είσαι στο σχολείο, είσαι σε μεγάλο ποσοστό μέσα σε μία «γυάλα» όπου τα οικονομικά σου τα έχουν αναλάβει οι δικοί σου. Φοιτήτρια πια, μαθαίνεις σιγά σιγά να εκτιμάς περισσότερο τα χρήματα-ειδικά όταν ξεκινάς να δουλεύεις και βλέπεις πόσο δύσκολα βγαίνουν τα χρήματα.

2. Μαθαίνεις από τα λάθη σου
Και κάνεις πολλά, πίστεψέ με. Σε όλους τους τομείς. Γιατί πρόκειται για την πιο παραγωγική ηλικία, όπου παίρνεις πολλά ρίσκο, και όποιος ρισκάρει, κάνει και λάθη. Το θέμα είναι όμως ότι μαθαίνεις από αυτά  και γίνεσαι καλύτερη.

3. Γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους 


Στη σχολή, στα νέα μέρη που συχνάζεις, στο erasmus, σε όλες τις εμπειρίες που θα βιώσεις, θα δεις τελείως διαφορετικούς ανθρώπους και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις την κουλτούρα τους, να «ρουφήξεις σα σφουγγάρι» τα έθιμά τους και γενικότερα, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου.

4.Θα πιεστείς στους χρόνους σου

Και στο σχολείο βέβαια υπήρχε πίεση, αλλά το να πρέπει να βγάλεις 500 σελίδες σε μια νύχτα, δεν το λες και ευκολάκι... Μαθαίνεις να πιέζεσαι, λοιπόν, και να ανταποκρίνεσαι σε καταστάσεις που υπό άλλες συνθήκες θα τα έχανες.

5. Μαθαίνεις να έχεις υποχρεώσεις
Και δεν εννοώ μόνο οικονομικές. Είσαι μεγάλη πια για να σε θεωρούν παιδί και να μην σου δίνουν ευθύνες. Το να πληρώνεις για το αμάξι σου, να κρατάς το σπίτι καθαρό, να βοηθάς στο σπίτι, είναι μερικά από αυτές τις υποχρεώσεις. Welcome to the club ! :)