Το να ξεκινήσεις μια σχέση μέσα Ιανουαρίου ή τέλη ή ακόμη χειρότερα αρχές Φεβρουαρίου, ξέρεις τι σημαίνει ε; Ότι θα περάσεις την ημέρα των ερωτευμένων με το καινούριο αμόρε σου. Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις προλάβει να το ερωτευτείς για τα καλά, ώστε να μην απαντάς ένα σκέτο ''ναι ναι'' όταν θα σου λέει λόγια αγάπης και πάθους. Άσε που πρέπει να του πάρεις και δώρο (χωρίς καλά καλά να τον ξέρεις) και να ακυρώσεις την ξέφρενη νύχτα που είχες κανονίσει με τις φιλενάδες σου. Του χρόνου πάλι κορίτσια!

Έλα μη στεναχωριέσαι, ααααν θυμάται τι τρέχει στις 14 Φεβρουαρίου, τότε κι αυτός το ίδιο άγχος θα περνάει. Λέμε ΑΝ.

Τι μπορείς να κάνεις όμως χωρίς να τον φρικάρεις περισσότερο;

1. Μην κάνεις αρχικά σαν να είναι μια συνηθισμένη μέρα. Σε περίπτωση που πίστεψες ότι αυτή η γιορτή θα περάσει έτσι απλά επειδή αποφάσισες να αδιαφορήσεις γι' αυτή, να ξέρεις έκανες λάθος! Μόνο μια βόλτα στα μαγαζιά να κάνεις και είναι αδύνατον να ξεχάσεις τι γιορτάζουμε στις 14. Όλοι ξέρουμε τι μέρα είναι αυτή και σε ποιους αφιερώνεται, γιατί να κάνουμε τις πάπιες; Πιο άβολο θα είναι αν δεν πείτε λέξη σχετικά με τη γιορτή.

2. Σκέψου πόσο καιρό τον ξέρεις. Αν μόλις τον γνώρισες, πρόσεξε πως θα αναφέρεις το θέμα. Μπορεί να αρχίζει να κάνει επικίνδυνες σκέψεις πχ. ότι τον βλέπεις πολύ σοβαρά και πνίγεται, ότι τον αγχώνεις με τη δέσμευση, ότι προχωράς πολύ γρήγορα (τι να κάνουμε φίλος! Δεν είναι κινητή εορτή!). Αν τον ξέρεις μήνες, μπορείς να το αναφέρεις στην κουβέντα αλλά μην επιμείνεις πολύ. 

3. Ρώτησε τον σχετικά μ' αυτό. Αν θα ήθελε να κάνετε κάτι. Να είσαι προετοιμασμένη και για αρνητική απάντηση, μπορεί να έχει κανονίσει ήδη ή να μη γουστάρει αυτή τη μέρα. Δεν έχεις ακόμη το θάρρος για κρεβατομουρμούρα υποθέτω.

4. Αγόρασε του κάτι μικρό. Μια σοκολάτα ας πούμε. Άσε κάτω το αρκουδάκι, μην το αγοράσεις. Το πολύ πολύ να το βγάλει φωτογραφία, να το στείλει στους φίλους του και να σε κράξουν όλοι μαζί. Είναι υπερβολικό να του πάρεις κάτι πολύ αγαπησιάρικο ή μεγάλο ή ακριβό. Και πρόσεξε μη φας τη σοκολάτα στο δρόμο, πάρε 2 για ασφάλεια.

5. Κανόνισε κάτι απλό. Mην αγχωθεί κι αυτός και περιμένει δείπνα με κεριά και επισημότητες. Αν πάτε για φαγητό, ας είναι σε ένα μαγαζί που θα πηγαίνατε οποιαδήποτε άλλη μέρα. Μην ντυθείς σαν να ξέφυγες από το κόκκινο χαλί, απλά πράγματα, καθημερινά! Άσε που παντού θα σας εύχονται χρόνια πολλά, ''τι χρόνια μωρέ; Ούτε μήνα δεν κλείσαμε''!

6. Μην έχεις μεγάλες προσδοκίες. Ούτε για να σου πάρει δώρο, ούτε λουλούδια, ούτε αρκουδάκι με καρδούλα, ούτε να κλείσει εισιτήρια για Παρίσι, ούτε να σου ρίξει στο κρασί σου ένα μονόπετρο. Γενικότερα μην περιμένεις τίποτα, ώστε να μη δει την απογοητευμένη σου έκφραση όταν θα τον δεις με άδεια χέρια.

7. Μην πάρεις στα σοβαρά αυτή τη μέρα. Αν δεν τρελαίνεται γι' αυτή τη γιορτή, έχει κάθε δικαίωμα να είναι αδιάφορος γι' αυτό τον Άγιο τον Βαλεντίνο. Δε σημαίνει ότι θα είναι αδιάφορος και για τη σχέση σας. Η' αν δεν κανονίσει κάτι καλό, δε σημαίνει ότι δε θα έρθουν πολλές και ωραίες στιγμές. Μπορεί να ντρέπεται ο άνθρωπος να κάνει κάποια ρομαντική κίνηση, εξάλλου έχεις τόσες άλλες μέρες για να δεις πόσο ταιριάζετε!

8. Χαλάρωσε κι απόλαυσε το! Μη σκέφτεσαι καν τι θα έπρεπε να κάνετε ή τι όχι, προσπάθησε να χαρείς με αυτό που θα κανονίσετε, να είσαι χαλαρή για να είναι πιο cool και αυτός ... και θυμήσου να μην του φας τη σοκολάτα!